Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αμαλιάδα: Ολοκληρωτική καταστροφή διώροφης κατοικίας από πυρκαγιά έβγαλε στο δρόμο οικογένεια Βουλγάρων


Στο δρόμο έμεινε οικογένεια Βουλγάρων στον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδας, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της κατοικίας τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας που απομάκρυνε άμεσα φιάλες υγραερίου που βρισκόντουσαν μέσα στο σπίτι.


Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4:30 το απόγευμα, στον δεύτερο όροφο της παλιάς κατοικία που βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα σπίτια στον Άγιο Ιωάννη. Ο πρώτος όροφος του κτιρίου είχε διαμορφωθεί σε δύο διαμερίσματα και στο ένα διέμενε μία οικογένεια Βουλγάρων, έξι ενήλικες και δύο παιδιά, και στο άλλο ένας Βούλγαρος μόνος του.

Δεν βρισκόταν κανείς στο σπίτι

Εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κανείς στην κατοικία και οι γείτονες είδαν να βγαίνουν καπνοί από το διαμέρισμα που έμενε ο ένας Βούλγαρος μόνος του και αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας. Στο σημείο έφθασαν μέσα σε λίγα λεπτά τέσσερα οχήματα και δέκα πυροσβέστες και ξεκίνησαν το έργο της κατάσβεσης, ενώ παράλληλα διενήργησαν έρευνα για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο παρουσίας κάποιου ατόμου εντός της οικίας.Παράλληλα, απομάκρυναν δύο φιάλες υγραερίου που βρισκόντουσαν εντός του κτιρίου και θα μπορούσαν να εκραγούν ανά πάσα στιγμή, προκαλώντας ολοκαύτωμα σε όλο τον οικισμό.

Επεκτάθηκε γρήγορα

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, αφού το κτίριο είχε στους τοίχους καλάμια και γυψοσανίδες, με αποτέλεσμα ο πρώτος όροφος να καταστραφεί ολοσχερώς. Από την πρώτη στιγμή όλοι οι κάτοικοι του οικισμού ήταν στο πόδι και παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ ο ένας εκ των ενοίκων του κτιρίου πήγαινε εκείνη την ώρα στο σπίτι για να φάει και βρέθηκε αντιμέτωπος με το έργο κατάσβεσης από την Πυροσβεστική.

Πολύ γρήγορα στο σημείο συγκεντρώθηκε όλη η οικογένεια των Βουλγάρων, πλην του ενός που διέμενε μόνος του, και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη από τη μια στιγμή στην άλλη. «Εγώ είχα πάει με τα παιδιά μου στην αδελφή μου στο Χάβαρι και όταν ήρθε ο άντρας μου στο σπίτι για να φάει, το βρήκε να καίγεται και ήταν και η Πυροσβεστική. Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά η φωτιά ξεκίνησε από το σπίτι δίπλα στο δικό μας, που έμενε μόνος του ένας Βούλγαρος» δήλωσε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ η Κατερίνα Πένεβα Κονσταντίνοβα.

Η οικογένεια των Βουλγάρων εργατών έχασε όλα της τα υπάρχοντα και έμεινε στο δρόμο και χθες δεν γνώριζαν που θα βρουν καταφύγιο. Για τα αίτια της πυρκαγιάς προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...