Αμαλιάδα: Διανομή φρούτων στους μαθητές


«Πρεμιέρα» έκανε προχθες στην Αμαλιάδα το πρόγραμμα διανομής φρούτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων, όπως προβλέπεται από το ‘Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία για το σχολικό έτος 2012-2013’ του Υπουργείου Παιδείας.


Η διανομή των φρούτων στους μαθητές ξεκίνησε προχθες το πρωί από το 4ο δημοτικό σχολείο της Αμαλιάδας και σειρά είχαν και τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου, παρουσία ελεγκτών του Τμήματος Υγιεινής της περιφερειακής ενότητας, καθώς γινόταν και σχετικός έλεγχος στα πακέτα με τα φρούτα που έφθασαν στα χέρια των μαθητών.

Τι προβλέπεται
Τα φρούτα που διανέμονται στους μαθητές είναι μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια και φρουτοσαλάτες και οι μερίδες αυτές είναι συσκευασμένες σε χάρτινα κλειστά κουτιά για κάθε μαθητή. Όπως προβλέπεται από τη σχετική οδηγία, τα προϊόντα πρέπει να είναι πλυμένα, καθαρά και συσκευασμένα σε ατομικές χάρτινες συσκευασίες έτοιμα προς άμεση κατανάλωση. Ο κάθε μαθητής θα παραλάβει τις τρεις κασετίνες με τα φρούτα σε τρεις παραδόσεις και χθες έγινε η πρώτη παράδοση και έπονται άλλες δύο.

Οι μικροί μαθητές πήραν τις συσκευασίες με τα φρούτα τους και κάποιοι άρχισαν να τα καταναλώνουν στο σχολείο, ενώ τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους, σε μία προσπάθεια πάντα να μάθουν τα παιδιά την θρεπτική αξία που έχει η κατανάλωση φρούτων. Στα πλαίσια της επιτυχής εφαρμογής του σχεδίου, το Υπουργείο έχει προωθεί και συνοδευτικά μέτρα. Βάσει αυτών, κατά την διάρκεια των έξι ωρών της ευέλικτης ζώνης, συγχρόνως με την υλοποίηση του προγράμματος υγιεινής διατροφής, θα διενεργηθούν δύο διαγωνισμοί.

Ο πρώτος, θα είναι διαγωνισμός αφίσας για τις Α’ , Β’ και Γ’ τάξεις των δημοτικών σχολείων, όπου οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν μία ζωγραφιά με θέμα: «Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα». Επίσης, προβλέπεται διαγωνισμός σύντομου προωθητικού εντύπου για τις Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις, όπου οι μαθητές καλούνται να υποστηρίξουν την σπουδαιότητα της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής σε σύντομο κείμενο.
patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ