Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

“Βαφτίστηκε” το χαράτσι ως ενιαίος φόρος ακινήτων – Στο κάδρο και τα αγροτεμάχια για να πείσουν την τρόικα

- Κουβέλης: Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα ελαφρύνει τους πολίτες
- Βενιζέλος: Δεν ετέθη θέμα ανασχηματισμού – Είναι ζήτημα του πρωθυπουργού
- Μέσω της ΔΕΗ θα πληρώνεται ακόμα και ο ενιαίος φόρος ακινήτων για το 2013, όπως και το χαράτσι
- Από τις δηλώσεις προκύπτει ότι θα υπάρξει και φόρος για τα αγροτεμάχια
- Το μπαλάκι πλέον είναι στην τρόικα και εάν θα δεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης
- ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ EUROBANK ΚΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ

Κοινή είναι η θέση των τριών αρχηγών για το τέλος ακινήτων απέναντι στην Τρόικα, καθώς αποφάσισαν ότι θα αντικατασταθεί με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφεραν ότι ο μηχανισμός είσπραξης θα είναι η ΔΕΗ για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, ωστόσο, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι “ για τις υπόλοιπες που θα προστεθούν, θα υπάρχει ο μηχανισμός των εφοριών”. Από τις δηλώσεις του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ, προκύπτει ότι θα υπάρξει φόρος και για τα αγροτεμάχια.

Πάντως, μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ποιο θα είναι το αφορολόγητο, καθώς και αν η κοινή πρόταση των τριών αρχηγών θα γίνει αποδεκτή από την Τρόικα.

Πρώτος αποχώρησε από τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγαρου Μαξίμου, είπε μεταξύ άλλων: "Θα παρουσιάσουμε στην Τρόικα κοινή πρόταση να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος ακινήτων με ενιαίο φόρο ακινήτων, το οποίο θα συνεχίσει να εισπράττει η ΔΕΗ. Ο εναιαίος φόρος ακινήτων θα σημάνει ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των οικονομικά αδύναμων".

Στα άλλα καυτά ζητήματα οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt πως θα προχωρήσει κανονικά η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank. Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι τρεις αποφάσισαν πως τόσο προς τις εφορίες όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να είναι πάνω από 36 δόσεις. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, παρά μόνο η πεποίθηση πως θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα πιο διεισδυτικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ


Ακολούθησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είπε: "Συζητήσαμε όλα τα ανοιχτά θέματα διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, γιατί πρέπει να εκταμιευθεί η δόση και πρέπει ο Έλληνας πολίτης να προστατευτεί".

Και συνέχισε: "Πρέπει να θωρακίσουμε, σε σχέση με την κρίση στην Κύπρο, όχι μόνο το τραπεζικό σύστημα, αλλά την ελληνική οικονομία. Πρέπει να περάσουμε στον ενιαίο φόρο ακινήτων και με αυτή τη θέση πάμε στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Ο μηχανισμός είσπραξης θα είναι για το 2013 η ΔΕΗ και για τα άλλα που θα προστεθουν, οι εφορίες. Το 2014 θα μεταφερθεί στις εφορίες, χωρίς τη ΔΕΗ".

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



Λιγότερο ενθουσιώδης από τους Κουβέλη και Βενιζέλο, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι μονο για φέτος ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

"Προερχόμαστε στις συζητήσεις με την τρόικα με κοινές θέσεις σε όλα τα εκκρεμή θέματα", τόνισε, ενώ σε ερώτηση για το ποσοστό της μείωσης απάντησε πως "θα κάνουμε την πρότασή μας στην τρόικα και θα σας πούμε".

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...