Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Δευτέρα  24/03/2014:

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοτικών/Τοπικών Καταστημάτων, από την ανατολή μέχρι και την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου. Φωταγώγηση οδών και πλατειών κατά τις βραδινές ώρες τις 24ης και 25ης Μαρτίου 2014.
Στα σχολεία της πόλης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπαιδευτικούς λειτουργούς κατά τις πρωινές ώρες.
11.00 το πρωί θα γίνει προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες στο μνημείο των Ηρώων στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου Λεχαινών.


Τρίτη  25/03/2014:
Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα και  η Φιλαρμονική Λεχαινών  Ο ΟΡΦΕΥΣ” θα παιανίζει εμβατήρια και θούρια στις κεντρικές οδούς της πόλης
  09.45 προσέλευση των σχολείων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για τη Δοξολογία. Οι καλεσμένοι μπορούν να προσέλθουν το αργότερο μέχρι τις 10.00 το πρωί.
  10.15 θα γίνει η επίσημη Δοξολογία στην οποία παρακαλούνται να παραστούν οι πολιτικές, δικαστικές, στρατιωτικές, εκπαιδευτικές και αστυνομικές αρχές, οι προϊστάμενοι των δημοσίων υπηρεσιών, το δημοτικό συμβούλιο, οι δ/ντές των Ν.Π.Δ. & Ι.Δ., των οργανισμών, τραπεζών, τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων, οι εμπορικοί σύλλογοι, οι τ. Δήμαρχοι, οι υπάλληλοι ,οι κάτοικοι και οι δημότες μας.
Μετά τη Δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ.Κακαφώνη Νικόλαο , Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών. Στη συνέχεια θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, τήρηση ενός λεπτού σιγής για την μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

·  Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων ενώπιον των Αρχών. Μετά την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί μικρή δεξίωση στην αίθουσα ΚΑΠΗ Λεχαινών.
      
Στην δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων και τις άλλες εκδηλώσεις
καλούνται να πάρουν μέρος:1)Οι Ιερείς της πόλης,2)Εκπρόσωπος του Δήμου,3)Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,4)μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών,5)Εκπρόσωπος της 117 Π.Μ. και ΚΕΑΤ,6)Εκπρόσωπος της Π.Υ. Λεχαινών,7)Εκπρόσωπος του Α.Τ. Λεχαινών,8)Εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κυλλήνης,9)Οι κ.Δ/ντες και Δάσκαλοι των Σχολείων,10)Οι κ.Δ/ντες και Προϊστάμενοι των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών και Ν.Ι.Π.Δ.,11)Αντιπροσωπεία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου,12)Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης,τα Συμβούλια των Συλλόγων, Συνεταιρισμών, Οργανώσεων και Σωματείων,13)Οι διατελέσαντες Δήμαρχοι και όλος ο λαός της πόλης.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...