Συνυπέγραψαν το Πρωτόκολλο Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης & Ι.Π. Μεσολογγίου




Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Γραφείο Τυπου  





 

 

 










Δελτίο Τύπου



Η αδελφοποίηση ήλθε ως επιστέγασμα των ιστορικών δεσμών


Σε μια σεμνή και εξόχως ιστορική στιγμή μπήκε  ο θεμέλιος λίθος της κοινής πορείας των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Οι ιστορικοί δεσμοί , η συναντίληψη, η συνεργασία και η συμπόρευση ισχυροποιήθηκαν ακόμη περισσότερο το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας  στα πλαίσια της πρώτης φάσης της αδελφοποίησης των δύο Δήμων, κατά την οποία ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης και ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης συνυπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο της αδελφοποίησης.


Η τελετή φιλοξενήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου και πλαισιώθηκε μουσικά από τη χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου ενώ στη διάρκεια αυτής προβλήθηκε το οδοιπορικό «Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Με τα φτερά της  Ιστορίας και του Θρύλου».

« Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή σήμερα για εμάς που πατάμε Ιερά Χώματα, Ματωμένα Χώματα, που πατάμε την Πύλη αυτή που οι εχθροί την αποκαλούσαν φράχτη» ,δήλωσε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβανίτης και συνέχισε: « Η Πύλη αυτή κράτησε την ανθρωπότητα ζωντανή. Την ανθρωπότητα που κάθε φορά έμπρακτα δείχνει το σεβασμό της και υποκλίνεται μπροστά στη μεγάλη θυσία. Και είναι προς μεγάλη τιμή δική σας  το ότι διεθνοποιείται αυτό που άλλοι έπραξαν πριν από εκατοντάδες χρόνια. Εκείνοι οι οποίοι δίδαξαν με το παράδειγμά τους  το χρέος, έδειξαν το δρόμο, έδειξαν το στόχο. Αξίζουν κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι  πραγματικά καλύτερες μέρες γι’ αυτόν το τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία  και δίδαξε τι σημαίνει χρέος και αγώνας».


Για την τελετή αδελφοποίησης μετέβησαν στο Μεσολόγγι μαζί με τον Δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κόλλιας,  ο καλλιτεχνικό διευθυντής του Δήμου κ. Γιώργος Βούκανος, η αντιπρόεδρος του Ομίλου Εθιμοτυπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών και γραμματέας  του Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλομούσων Λεχαινών «Ορφεύς» κ. Βιργινία Σχίζα και οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου κ. Εύη Εξάρχου και κ. Γεράσιμος  Μπεριάτος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ