Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Τροπολογία κατάργησης του Νοσοκομείου Κρεστένων στο πολυνομοσχέδιο - Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι !


NosokomeioKrestenon

Απεσύρθη με παρέμβαση Καραθανασόπουλου –  Αντιδράσεις από το ΣΥΡΙΖΑ

Πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας την Κυριακή, παρουσιάστηκε βιαστικά στη Βουλή τροπολογία από τους βουλευτές της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη και Γιάννη Καράμπελα, η οποία περιελάμβανε τρία άρθρα, που συνιστούσαν ουσιαστικά ένα μικρό σχέδιο νόμου μέσα στο πολυνομοσχέδιο-μνημόνιο. Ένα εκ των τριών άρθρων αφορούσε και το θέμα της Κατάργησης – Μετατροπής Οργανικών Μονάδων και ρύθμισης θεμάτων Προσωπικού του Υπουργείου Υγείας.
Περιελάμβανε τη συγχώνευση και κατάργηση δύο Νοσοκομείων στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας.
Συγκεκριμένα στην Ηλεία, προέβλεπε την κατάργηση του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κρεστένων και τη μετατροπή – υποβάθμισή του, στο επίπεδο του πλήθους των παρεχόμενων Υπηρεσιών, σε Κέντρο Υγείας παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Το επίμαχο άρθρο της τροπολογίας αποσύρθηκε ύστερα από έντονες αντιδράσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, ενώ δεν αποσύρθηκαν και έγιναν δεκτά, ως επείγουσας προτεραιότητας, τα υπόλοιπα δυο άρθρα που αφορούν διαθεσιμότητες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Να αναλάβουν όλοι  τις ευθύνες τους» 
Με χθεσινή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κρεστένων εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους  και θέτουν  προ των ευθυνών τους, όλους αυτούς που λαμβάνουν τόσο βιαστικές, αιφνίδιες και άνομες αποφάσεις. Καταγγέλλουν ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου :
Τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρου. Στη Νοσηλευτική  Μονάδα Κρεστένων,  υπηρετεί ένας υπάλληλος αυτού του κλάδου που τίθεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τη δημοσίευση του νόμου.
β) Στη συγκεκριμένη  τροπολογία, η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Υγείας,  με το άρθρο 3 το οποίο θα επανέλθει προς συζήτηση σε άλλο νομοσχέδιο, θα οδηγηθεί σε  διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό εκτός ιατρών, από τις 8 Απριλίου 2014.
Διευκρινίζουν ότι θεωρούν  παράνομη και καταχρηστική τη διαθεσιμότητα όσων υπηρετούν στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων έπειτα από τη δημοσίευση του ΦΕΚ 3499/31 -12-201.2, με το οποίο τα τρία Νοσοκομεία του νομού (Γ.Ν. ΙΙύργου, Γ.Ν. Αμαλιάδας και Γ,Ν. - Κ.Υ. Κρεστένων) αποτελούν εφεξής αυτοτελές και ενιαίο Ν.Π.Λ.Λ. που ονομάζεται Γ.Ν. Ηλείας στο οποίο ενοποιούνται οι οργανισμοί τους, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις οργανικές θέσεις προσωπικού.
Τέλος καλούν :
Όλους τους τοπικούς φορείς, το Δήμαρχο, τους Βουλευτές του νομού, και γενικότερα όλους τους αρμοδίους, αλλά και  τους πολίτες  να δράσουν ενεργά και να συμμετάσχουν στον αγώνα τους , διεκδικώντας το μέγιστο για το καλό του τόπου μας και  ζητώντας ρηξικέλευθες λύσεις για το Νοσοκομείο μας και όχι ημίμετρα, βασισμένες όμως σε νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

Έφη Σαλτάρη  : Κανένας εφησυχασμός

Για κατάθεση της  τροπολογίας  από δύο «προθύμους» βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι εκλέγονται σε διαφορετικούς νομούς, κάνει λόγο η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, την ίδια μάλιστα στιγμή που οι κυβερνητικοί βουλευτές Ηλείας και Αχαΐας υπερψήφιζαν το νέο μνημόνιο.
Η κυβέρνηση, με τις κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις των κατεπειγουσών διαδικασιών στις οποίες διολίσθησε αυτό το Σαββατοκύριακο, αποδεικνύει ότι τα μέτρα που υπερψήφισε ισοπεδώνουν ολόκληρη την κοινωνία, την οικονομία και την παραγωγική συγκρότηση της χώρας. « Ο τρόμος τους μπροστά στην οργή του λαού και σε μια ενδεχόμενη κυβερνητική κατάρρευση, τους οδηγεί στο να μη διστάζουν να απαξιώσουν και να κονιορτοποιήσουν σε τέτοιο βαθμό τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που είναι ξεκάθαρο πια το χτύπημα στην ίδια την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία» σημειώνει η κ. Σαλτάρη  και προειδοποιεί , ότι τέτοιες πρακτικές τρέφουν το «αυγό του φιδιού».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα επιτρέψει τη διάλυση του Κράτους Πρόνοιας, το οποίο έχει κατακτηθεί με πολύχρονες θυσίες και αγώνες του ελληνικού λαού και θα ανατρέψει το καθεστώς αποικίας χρέους που μας έχει μετατρέψει η μνημονιακή διαχείριση» καταλήγει η Ηλεία βουλευτής .

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...