Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ζουν «πνιγμένοι» στα βοθρολύματα στην Ανδραβίδα!


«Πνιγμένοι» στα βοθρολύματα που αναβλύζουν από την αποχέτευση αλλά και τις παράνομες συνδέσεις στον κεντρικό αγωγό του βιολογικού καθαρισμού και καταλήγουν στα αποστραγγιστικά κανάλια του ΤΟΕΒ, ζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των εργατικών κατοικιών της Ανδραβίδας.

Η δυσοσμία, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αφόρητη, ενώ οι κάτοικοι εκφράζουν φόβους ακόμα και για την υγεία τους!  
Η δύσοσμη… πράσινη «λάσπη» έχει κατακλύσει όλη την περιοχή, ενώ ένα περιβόλι που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το κανάλι του ΤΟΕΒ κοντεύει να… ξεραθεί! Το καπάκι του υπονόμου, στον κεντρικό δρόμο, «χορεύει», από τα νερά που το σπρώχνουν από κάτω και καταλήγουν παντού!
Οι κάτοικοι, που βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, ξεκίνησαν από τη Δευτέρα να συγκεντρώνουν υπογραφές, ζητώντας μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια.
Μιλώντας στο patrisnews.com ο κ. Βασίλης Καπατσούλιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα λύματα έρχονται από την αποχέτευση και από τον αγωγό του βιολογικού καθαρισμού στις εργατικές κατοικίες, βγαίνουν και καταλήγουν στα αποστραγγιστικά κανάλια του ΤΟΕΒ. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Η δυσοσμία είναι αφόρητη, όλοι μας και ιδιαίτερα τα παιδιά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο. Αν δεν μπορούν να το φτιάξουν, ας στέλνουν βυτία κάθε τόσο να παίρνουν τα λύματα».
Μία ακόμα κάτοικος της περιοχής, η κα. Μαρία Φραγκοπανάγου είπε στo patrisnews.com: «Πριν ενάμιση μήνα ήρθε το υγειονομικό, είδε το λαγκάδι, μας είπε ότι είναι θέμα ΤΟΕΒ και ότι θα το εξετάσουν αλλά δεν πήραμε κάποια ξεκάθαρη απάντηση. Μένουμε εδώ, το χειμώνα τα νερά ξεχειλίσουν και μπαίνουν στο σπίτι μας, το περιβόλι μας κοντεύει να ξεραθεί. Το καλοκαίρι η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερα με μια πρασινίλα από πάνω και με τα ποντίκια και τα φίδια να πηγαινοέρχονται. Δεν είναι κατάσταση αυτή, έχουμε τρία παιδιά και έρχονται άλλα τέσσερα το καλοκαίρι. Κινδυνεύουν. Ζούμε δίπλα σε μια εστία μόλυνσης και δεν μας ακούει κανείς. Κατά διαστήματα μυρίζουν τυρόγαλα, από πού έρχονται αυτά δεν το ξέρω».
«Έχουμε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και το αντιμετωπίζουμε χειμώνα καλοκαίρι» είπε στo patrisnews.com ο κ. Σπύρος Κάρδαρης και συνέχισε: «Τα λύματα βγαίνουν μπροστά στα σπίτια μας και δεν μπορούμε ούτε να ανασάνουμε. Υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει κάνα μηχανάκι στο δρόμο και να σκοτωθεί κανείς. Φοβόμαστε για την υγεία μας. Να πάρουν κάποιοι μέτρα, γιατί δεν επιτρέπονται αυτά τα πράγματα».
Τέλος, ο κ. Διονύσιος Καπατσούλιας, κάτοικος και αυτός της περιοχής, είπε: «Είναι καθαρά θέμα υγείας. Πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να δοθεί λύσει πριν αρρωστήσουμε όλοι».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...