Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πολικές θερμοκρασίες και την Πέμπτη! Αναλυτική πρόβλεψη μέχρι το Σαββατοκύριακο


Πολικές θερμοκρασίες και την Πέμπτη! Αναλυτική πρόβλεψη μέχρι το ΣαββατοκύριακοΕνώ για την Πέμπτη στα δυτικά περιμένουμε λιακάδα, στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε νεφώσεις που θα πυκνώνουν τοπικά με λίγες βροχές, χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων, της Κρήτηςκαι των Δωδεκανήσων.

Ειδικότερα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι ο Βόλος, η Λαμία, η Ιστίαια, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Αττική,  η Θήβα, η Λιβαδειά, η Κόρινθος, η Νεμέα, η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Κως.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ αλλά αργότερα θα εξασθενίσουν. Παγετό και μάλιστα ολικό θα έχουν πολλές περιοχές κυρίως της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 εως 7 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από -3 εως 10 βαθμούς κελσίου και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 2 εως 10 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιονόνερο και λίγα χιόνια περιμένουμε στα βουνά και τα ημιορεινά της ανατολικής Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, στα ανοιχτά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 7 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε περισσότερη ηλιοφάνεια με λίγα φαινόμενα κυρίως στα γύρω ορεινά του νομού που όμως θα εξασθενίσουν γρήγορα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 εως 7 βαθμούς κελσίου.


Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο


Περιμένουμε σιγά σιγά από τα δυτικά οι νεφώσεις να πυκνώνουν με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - νοτιοδυτικές διεθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ οι βοριάδες θα εξακολουθήσουν στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή στα δυτικά περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ενώ οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ.

Ακούστε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο...



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroon newsit.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΣΗ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...