Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ηλεία: Ομπρέλες θαλάσσης χθες , ομπρέλες βροχής σήμερα . . .


paralia_vrox
 Οι προγνώσεις εστιάζουν στην κακοκαιρία που θα πλήξει στην Ελλάδα και την Ηλεία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανότατα θα συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις, θα πλήξουν σχεδόν το σύνολο του νομού την Πέμπτη, ενώ θα υποχωρήσουν κυρίως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές την Παρασκευή, όπου θα βρέχει στα πεδινά του νομού, χωρίς να αποκλείονται τοπικά φαινόμενα. Η θερμοκρασία το διήμερο θα υποχωρήσει – κυρίως την Πέμπτη, όμως σταδιακά από το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα κυρίως το διήμερο Πέμπτη 18/6 και Παρασκευή 19/6 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας. Τονίζεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων. Πιο αναλυτικά:


Την Πέμπτη 18/6 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και η πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και πόλεις της υπόλοιπης ανατολικής χώρας όπως ο Βόλος και η Λαμία. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση από βορρά προς νότο, η οποία στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα γίνει περισσότερο αισθητή, ενώ οι άνεμοι κατά τόπους θα ενισχυθούν σημαντικά.
Την Παρασκευή 19/6 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην ηπειρωτική χώρα θα διατηρηθεί άστατος.
Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. (meteo.gr)

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...