Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ηλεία: Με ήλιο την Τετάρτη ο καιρός, επιδείνωση την Πέμπτη


Ηλεία: Με ήλιο την Τετάρτη ο καιρός, επιδείνωση την Πέμπτη
Καλός καιρός θα επικρατήσει στην Ηλεία και σήμερα στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με τους προγωνστικούς χάρτες του Meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22 με
23οC, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η κακοκαιρία της Πέμπτης, με ισχυρές καταγίδες κατά τόπους, είναι πιθανό να μας επηρεάσει και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής με ηπιότερα φαινόμενα αλλά με κύριο χαρακτηριστικό την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια ηπειρωτική χώρα. Σταδιακά όμως και από νωρίς το πρωί οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν από βόρεια και δυτικά προς νότια και ανατολικά, και έως το βράδυ οι νεφώσεις θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κατά περιόδους, και από το πρωί θα σημειώνονται τοπικές βροχόπτώσεις, αρχικά στη βόρεια Ελλάδα οι οποίες στη συνέχεια θα επεκταθούν στην κεντρική και δυτική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Ιονίου. Στη κεντρική και βόρεια χώρα η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ακόμη και μετά την ανατολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία από 11 έως 22, στη Στερεά και την Πελοπόννησο από 11 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 15 από 23, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 24, και στην Κρήτη από 16 έως 21.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, στο κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ, και στο νότιο από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά τη διάρκεια της ημέρας σταδιακά θα πυκνώσουν. Πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων υπάρχει από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Πηγή

meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...