Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τι συνέβη στη Μυρσίνη ; - Ο πανικός έφερε ένταση μετά το χαμό του παιδιού


Τι συνέβη στη Μυρσίνη ; - Ο πανικός έφερε ένταση μετά το χαμό του παιδιού
Του Γιάννη Σπυρούνη
Τις δύσκολες ώρες μετά από το χαμό ενός μικρού παιδιού, ένα «παιχνίδι» εντυπώσεων έχει στηθεί πάνω από το Κέντρο
Φιλοξενίας της Μυρσίνης με την αλήθεια να μοιάζει να έχει πολλές εκδοχές. Τι κι αν είναι η αλήθεια είναι μία όπως λένε, κάθε πλευρά παρουσιάζει τη δική της για τα όσα συνέβησαν την ώρα του πανικού, όταν βρέθηκε αναίσθητος ο μόλις 18 μηνών Μοθένα, μέσα στην μικρή πισίνα του κέντρου. Η επίθεση που δέχθηκε η εργαζόμενη στην εταιρία κέτερινγκ παρουσιάστηκε από απλός προπηλακισμός έως άγριος ξυλοδαρμός. Η εμφάνιση των προσφύγων σε παρακείμενη του κέντρου φιλοξενίας καφετέρια, από επίθεση με σιδηρογροθιές έως αναζήτηση βοήθειας. Η ένταση που επικρατεί στο Κέντρο φιλοξενίας από θρήνο για το χαμό του παιδιού έως εξέγερση όπως στα hot spot του Αιγαίου. Η αλήθεια όμως φαίνεται να είναι κάπου στη μέση. Ακόμα και το ρεπορτάζ δεν φαίνεται αρκετό για να διαφωτίσει, μιας και κάθε ένας που μπορεί να ρωτήσεις για να μάθεις, είτε θα σου πει κάτι διαφορετικό από τον άλλο, είτε ο ένας που θα ρωτήσεις, θα έχει πει διαφορετικά πράγματα σε πολλούς. Το μόνο σίγουρο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως όλα προκλήθηκαν από τον πανικό που επικράτησε μέσα στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης μετά τον εντοπισμό του μικρού αγοριού και με δεδομένη την καθυστέρηση άφιξης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Φυσικά σε καμία περίπτωση κανένας πανικός δεν μπορεί να δικαιολογήσει την όποια μορφή βίας παρουσιαστεί. Τη δεδομένη στιγμή το κυριότερο που θα πρέπει να απασχολεί τόσο τους φορείς όσο και την τοπική κοινωνία είναι να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος έντασης μέσα στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης, από όπου κι αν προέρχεται, γιατί θα ανοίξει πιθανότατα μια πληγή που δεν θα κλείσει εύκολα και γρήγορα.
Σε συνθήκες πανικού
H υπάλληλος της εταιρίας κέτερινγκ που δέχθηκε την επίθεση των προσφύγων, η 30χρονη Άρτεμις από τη Μυρσίνη, σοκαρισμένη προσπαθεί να ξεχάσει όσα συνέβησαν. Ξέρει άλλωστε πως αύριο θα πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της στο ίδιο περιβάλλον και να βρεθεί αντιμέτωπη με όσους της επιτέθηκαν. Όπως μας είπε η ίδια, δείχνοντας μας τους μώλωπες στα χέρια της, βγήκε από την κουζίνα και έτρεξε προς το σημείο που άκουγε φωνές και ένταση για να δει τι συμβαίνει. Οι πρόσφυγες στον πανικό τους έτρεξαν πάνω της, γνωρίζοντας πως διαθέτει αυτοκίνητο και με ένταση ζήτησαν το όχημα για να μεταφέρουν το παιδί σε νοσοκομείο. Η γυναίκα σάστισε, τρόμαξε, δεν αντιλήφθηκε ευθύς εξ αρχής τι συνέβαινε και είδε ομάδα προσφύγων να την σπρώχνουν και να την πετούν πάνω στο αυτοκίνητο αναζητώντας τα κλειδιά. Όπως μας είπε «Κλείνω τα μάτια μου και βλέπω μπροστά μου το νεκρό μωράκι. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω, σάστισα αρχικά και έπαθα σοκ από την επίθεση στη συνέχεια. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ζητούσαν να πάρουν το αμάξι μου, για να μεταφέρουν το μωρό που ήταν ήδη νεκρό, στο νοσοκομείο και εγώ δεν καταλάβαινα τι μου ζητούσαν. Δεν καταλάβαινα και αυτοί πάνω στο πανικό τους άρχισαν να με χτυπούν» σχολίασε μεταξύ άλλων. Την εκδοχή περί μαχαιριού που εμφάνισαν οι πρόσφυγες, η ίδια δεν την επιβεβαίωσε. Μαζί με την πρόεδρο της Μυρσίνης Ντίνα Βεσκούκη μετέβη στο νοσοκομείο Πύργου, όπου αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών και τις εξετάσεις που έκανε και δεν φανέρωσαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Μοράντ: «Υπήρξε ένταση, όχι όμως κάτι άλλο»
Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ περιέγραψε τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση και ανέφερε πως οι πρόσφυγες από τον πανικό και το σοκ για το παιδί, ζητούσαν επίμονα ασθενοφόρο. Βλέποντας ότι αργούσε, επιχείρησαν να βάλουν το παιδί σε αυτοκίνητο. Ήξεραν πως μια γυναίκα από το κέτερινγκ είχε αυτοκίνητο και πήγαν να της πάρουν τα κλειδιά. Εκείνη δεν κατάλαβε και πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να ξεφύγει. Κάποιοι την έσπρωξαν. Δεν τη χτύπησαν. Το ίδιο συνέβη και στην καφετέρια. Πήγαν εκεί μίλησαν με τον ιδιοκτήτη και ένα σερβιτόρο. Προσπάθησαν να τους εξηγήσουν τι συνέβαινε και τι ήθελαν. Υπήρξε ένταση όχι όμως κάτι άλλο. Ήταν και η κόρη μου εκεί» δήλωσε ο κ. Μοράντ. Ο δήμαρχος σχολίασε πως οι πρόσφυγες ανυπομονούν να φύγουν, ήδη έχουν μεταβεί σε άλλες χώρες 150 άτομα από τα 340 που είχαν έρθει. Η αναμονή προκαλεί ένταση, την ώρα που τελειώνουν τα χρήματά τους, ενώ και η έλευση του χειμώνα τους προβληματίζει. Όλα αυτά προκαλούν ψυχολογική φόρτιση» συμπλήρωσε.
Έγινε η ταφή του αγοριού
Ο μικρός Μοθένα ετάφη το μεσημέρι της Τρίτης στο νεκροταφείο της Μυρσίνης σε ένα ξεχωριστό χώρο από τους υπόλοιπους τάφους, όπου όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης θα έπρεπε να υπάρχει για τους νεκρούς διαφορετικού θρησκεύματος, όπως υπάρχουν και σε άλλα νεκροταφεία του δήμου. Αργότερα στο κέντρο φιλοξενίας οι Σύριοι ακολουθώντας τα έθιμά τους, γευμάτισαν στη μνήμη του νεκρού παιδιού. Όταν έφτασε η σωρός του σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας λιποθύμησε στη θέα του παιδιού του. Να σημειωθεί επίσης πως μόλις έγινε γνωστό ότι διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή, υπήρξαν αντιδράσεις από τους πρόσφυγες, καθώς κάτι τέτοιο αντιτίθεται στη θρησκεία τους, όπως αναφέρθηκε…
mirisni 1
mirsini 2

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ το έργο του Συλλόγου του χωριού μας ....Βασιλική Ιωάν Στριγά: Υπηρεσίες digital and business marketing Σχεδιασμός ιστοσελίδων Social media

 Συνεχίζουν να υπάρχουν κοντά μας με αγάπη και να σκορπίζουν χαμόγελα και αισιοδοξία ....οι οικονομικοί χορηγοί του πολιτιστικού συλλόγου Νε...