Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Κατέρρευσε από τη βροχή…!


Την «χαριστική βολή» έδωσαν οι έντονες βροχοπτώσεις  τα ξημερώματα της Τρίτης στο παλιό αρχοντικό σπίτι της οδού Πλοκανά, στο κέντρο των Λεχαινών.

Ο ανατολικός τοίχος του πανέμορφου και επιβλητικού κτιρίου κατέρρευσε κάτω από την «μανία» της βροχής, ενώ ολόκληρος σχεδόν ο πρώτος όροφός του κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με κατάρρευση.

Σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών και την Τροχαία, ο δήμος Λεχαινών έχει διακόψει την κυκλοφορία από την οδό Πλοκανά, αφού το κτίριο κρατιέται αυτή τη στιγμή… από μία «κλωστή.

Συγκεκριμένα, τα περισσότερα τμήματα του πρώτου ορόφου της παλιάς διώροφης κατοικίας συγκρατούνται από τα κουφώματα των παραθύρων!

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαφειρόπουλος ήρθε σε επαφή τόσο με τους ιδιοκτήτες του κτιρίου, που δεν ζουν στα Λεχαινά, όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, γνωστοποιώντας τους το περιστατικό και ενημερώνοντας τους από την άλλη για την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, καθώς ο κίνδυνος από την μισογκρεμισμένη διώροφη κατοικία είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Σε συνεργασία με την Αστυνομία κλείσαμε το δρόμο, ενώ επικοινωνήσαμε άμεσα και με τους ιδιοκτήτες προκειμένου να προχωρήσουν στην κατεδάφισή τους. Μάλιστα τους στείλαμε και έγγραφο, όπως στείλαμε και στην Νομαρχία και την Πολεοδομία.

Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι να κατεδαφιστεί το κτίριο και να εξαλειφθεί ο παραμικρός κίνδυνος για τους διερχόμενους».
patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...