Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση Χίτλερ στη Γερμανία

Έκθεση Χίτλερ στη Γερμανία

undefined
Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ανοίγει τις πόρτες του  Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο στο Βερολίνο  για την πρώτη έκθεση για τον Χίτλερ στη χώρα.
undefined
 Η έκθεση φέρει τον τίτλο "Hilter und die Deutsche Volksgemeinschaft und Verbrechen"- "Ο Χίτλερ και οι Γερμανοί: Λαϊκή Κοινότητα και Έγκλημα" και θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις στο ποιος ήταν ο Χίτλερ.
Όπως αναφέρει η Ντέιλι Μάιλ οι διοργανωτές θέλουν να δείξουν στους νεότερους τα δεινά του Ναζισμού δείχνοντας πως ο Χίτλερ, Γκέμπελς και η ηγετική ομάδα των Ναζιστών ήταν απευθύνει για το αιματοκύλισμα ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου.
undefined
 Ακόμα και σήμερα ο Χίτλερ παραμένει ένα αγκάθι για τη Γερμανία, ένα ταμπού που δύσκολα συζητείται, πόσο μάλλον προβάλλεται μέσω μιας έκθεσης. Έως τώρα αμέτρητες είναι οι εκθέσεις για το Τρίτο Ράιχ, τη ναζιστική προπαγάνδα, το διωγμό Εβραίων. Αλλά μια έκθεση για το Φύρερ γίνεται πρώτη φορά.
Αρχικά οι διοργανωτές ήθελαν η έκθεση να ονομαστεί "Χίτλερ". Αυτή η ιδέα όμωςαπορρίφθηκε ως επικίνδυνη.
 Στολές, προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφίες είναι μερικά από τα εκθέματα της έκθεσης. Επιλέχτηκαν μικρά πορτρέτα του Φύρερ αντί για μεγάλα δήλωσε ο Χανς-Ούρλιχ Τάμερ, ένας από τους υπεύθυνους της έκθεσης ώστε να "αφαιρούν τον αντίκτυπο της εικόνας του Χίτλερ".

 
24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...