Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία




Πάνω από χίλια πρατήρια χωρίς καύσιμα

Περισσότερα από χίλια πρατήρια καυσίμων στη Γαλλία δεν διαθέτουν από το πρωί αποθέματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ανεξάρτητων Εισαγωγέων Πετρελαιοειδών, που αντιπροσωπεύουν το 60% των πωλήσεων στη χώρα, καθώς η Γαλλία εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων εργαζομένων στα διυλιστήρια και στα λιμάνια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων.

Σιδηροδρομικοί, οδηγοί φορτηγών, μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν την πίεση επί της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί εν όψει της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου την Τετάρτη στη Γερουσία.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου σκλήρυνση των κινητοποιήσεων, αλλά η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στη χρήση βίας εάν καταστεί αναγκαίο για να προληφθεί η παράλυση της οικονομίας.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις στην αγορά καυσίμων, εκπρόσωπος της Exxon Mobil δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι κρίσιμη. Όποιος αναζητεί βενζίνη ή πετρέλαιο στις περιοχές του Παρισιού και της Ναντ θα έχει προβλήματα».

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν στα 12 διυλιστήρια της Γαλλίας τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η απεργία των λιμενεργατών στο μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης πετρελαίου, το Φος-Λαβερά, κοντά στη Μασσαλία, με αντικείμενο τις συνθήκες εργασίας και την εφαρμογή σχεδίου μεταρρύθμισης στη λειτουργία του λιμανιού.

Η απεργιακές κινητοποιήσεις στα διυλιστήρια και το λιμάνι αναμένεται να συνεχισθούν τουλάχιστον μέχρι την αυριανή ημέρα, οπότε οι συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν καλέσει σε πανεθνική κινητοποίηση.

24ORO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...