Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Χ. Καφύρας για τις ζημιές στο Δήμο Βαρθολομιού


Τεράστιες καταστροφές δημιούργησε η χθεσινή κακοκαιρία σε όλο το Δήμο Βαρθολομιού και με κύριο επίκεντρο την πόλη του Βαρθολομιού, λόγω υπερχειλίσεως ...
...αποστραγγιστικών τάφρων του ΤΟΕΒ και του Δήμου  και λόγω της υπερβολικής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, σε επιχειρήσεις και σε κατοικίες.

Ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, από σήμερα το πρωί βρέθηκε στον τόπο των καταστροφών και μαζί με τον Δήμαρχο Βαρθολομιού Χρήστο Βρυώνη, στελέχη και μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδίοικησης Ηλείας και του Δήμου Βαρθολομιού, έκανε σοβαρές προσπάθειες για τη μείωση των συνεπειών και των προβλημάτων των πλημμύρων.

Η διαπίστωση είναι ότι εκτός από την ισχυρότατη βροχόπτωση, οι πλημμύρες ήταν αποτέλεσμα της υπερχείλισης της βόρειας τάφρου στη Λυγιά, καθώς και του αποστραγγιστικού χάντακα πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού.

Οι καταστροφές εντοπίζονται στα δημοτικά διαμερίσματα Μάχου, Λυγιάς, Αρκούδι, αλλά το τεράστιο πρόβλημα δημιούργηθηκε στην πόλη του Βαρθολομιού, που είχε ως συνέπεια να πλημμυρίσουν εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις, υπηρεσίες και πάρα πολλά σπίτια.

Ο Νομάρχης Χαράλαμπος Καφύρας δήλωσε τα εξής:

«Οι ζημιές στην πόλη του Βαρθολομιού είναι ανυπολόγιστες και έχουν πλήξει σοβαρά την οικονομία του τόπου, μάλιστα σε μια περίοδο που η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στον τόπο των καταστροφών και κάναμε προσπάθειες επεμβάσεων, ώστε να μειώσουμε την έκταση και το ύψος των πλημμύρων.

Σε αυτή την προσπάθεια μας βρήκαμε άξιο συμπαραστάτη τον Δήμο του Βαρθολομιού, οι καταστροφές όμως επαναλαμβάνω είναι μεγάλες και εκτός από τη δεδομένη συμπαράσταση μας προς τους πληγέντες, δηλώνω ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να υπάρξουν γρήγορες εκτιμήσεις των ζημιών, αλλά και σύντομες , δίκαιες και ικανοποιητικές αποζημιώσεις.

Έχω μιλήσει επανειλλημένα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσο Αποστολόπουλο και έχει ενημερωθεί ο Υπουργός Υποδομών κ. Ρέππας και ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης, που είναι πλήρως ενήμεροι για το πρόβλημα.

Άμεσα με εντολή μου και από την Παρασκευή 29-10-10 θα βγούνε κλιμάκια που θα εκτιμήσουν το ύψος των καταστροφών και των ζημιών από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, τη Δ/νση Πρόνοιας και Υγιεινής, το τμήμα Εμπορίου, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο και πιστεύω εντός δύο ημερών θα έχουν καταγραφεί πλήρως οι ζημιές, ώστε να υποβληθεί ανάλογος φάκελος για αποζημιώσεις στο Υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, συνεργεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βαρθολομιού, από χθες το μεσημέρι προέβησαν σε καθαρισμούς αποστραγγιστικών τάφρων.

Επίσης, έχω δώσει εντολή στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και στον Δ/ντη κ. Μιχάλη Καλογερόπουλο, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή βρισκόταν κοντά στις καταστροφές, να συντάξει μελέτη πολύ σύντομα, η οποία να επιλύει το πρόβλημα της υπερχείλισης των τάφρων.

Θεωρώ ότι ο συνδυασμός ελλιπούς χρηματοδότησης, υπερβολικής βροχόπτωσης και αδιαφορίας μερικών υπηρεσιών, δημιούργησαν το πρόβλημα το οποίο αφορά, εκτός την οικονομική ζημιά και την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς της περιοχής.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνω ότι συμπαραστέκομαι στους πληγέντες και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να καλυφθούν όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν». 


(Δελτίο Τύπου)
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...