Σειρά επαφών του Γ. Κοντογιάννη για τους πλημμυροπαθείς στο Βαρθολομιό



Μαραθώνιο επαφών με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Νομάρχη Ηλείας και τους Δημάρχους Γαστούνης και Βαρθολομιού είχε από σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης...
... για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης στο Βαρθολομιό, μετά τις εκτεταμένες βροχοπτώσεις.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης, αφού ενημερώθηκε από τους Δημάρχους Βαρθολομιού Χρ. Βρυώνη και Γαστούνης Αλέξη Καστρινό, επισκέφτηκε την πληγείσα περιοχή για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, κυρίως στον εμπορικό δρόμο της πόλης, αλλά και τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, παράλληλα, προέβη σε παρέμβαση και προς τους Υπουργός Εσωτερικών και Ανταγωνιστικότητας, από τους οποίους ζήτησε να ενεργοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν επαγγελματίες και νοικοκυριά ώστε να υπάρξει αποζημίωση των πληγέντων, όχι μόνο στο Βαρθολομιό αλλά και στην Κυλλήνη που επλήγη στην αρχή της εβδομάδας, κατ’ αντιστοιχία των μέτρων που πρόσφατα εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών στην Ικαρία είτε παλαιότερα στον Έβρο και σε άλλες περιοχές.

Επίσης, ο Γιώργος Κοντογιάννης απέστειλε επιστολή και προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία ζητεί την άμεση ενεργοποίηση των τοπικών υπηρεσιών του ΕΛΓΑ και την καταγραφή των ζημιών που έχουν γίνει σε Βαρθολομιό, Γαστούνη, Βουπρασία και Αμαλιάδα, λόγω των βροχοπτώσεων, ώστε να αποζημιωθούν τάχιστα οι πληγέντες.

Tέλος, ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ζήτησε από το Νομάρχη να ενεργοποιηθεί η νομαρχιακή επιτροπή για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών, με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηλείας.

(Δελτίο Τύπου) 
iliatora

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ