Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ετοίμαζαν τετραπλή τρομοκρατική επίθεση σε πρεσβείες - Δυο συλλήψεις - Και οι 2 καταζητούμενοι για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς

- Εξουδετερώθηκαν τρείς φάκελοι με εκρηκτικά - O 4ος εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών
- Οι 2 συλληφθέντες 22 και 24 ετών ήταν οπλισμένοι είχαν πάνω τους περούκες και φορούσαν αλεξίσφαιρα
- Στόχοι τους οι πρεσβείες του Μεξικού, της Ολλανδίας, του Βελγίου και ο Σαρκοζί!
- Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στο Newsit λίγα λεπτά μετά τις συλλήψεις των 2 ανδρών

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και εδώ και λίγες ώρες αποκαλύπτεται ένα σχέδιο τετραπλής τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι δυο συλληφθέντες, 22 και 24 χρονών, είχαν επάνω τους ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς,  δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις γεμιστήρες, το δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες. Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες φορούσε περούκα, ένα καπέλο τύπου τζόκευ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύλληψή τους, έγινε μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών, στις 11.47, στην οδό Αστυδάμαντος 71, στο Παγκράτι. Παραλήπτης ήταν η πρεσβεία του Μεξικού. Η υπάλληλος τραυματίσθηκε ελαφρά στα δάχτυλα.

Μέχρι να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών οι αστυνομικοί ακολουθούσαν βήμα - βήμα την πορεία των δεμάτων και τα εξουδετέρωναν με αποτέλεσμα η περιοχη του Παγκρατίου να γίνει απαγορευμένη ζώνη!

Αμέσως μετά την σύλληψή τους με βάση απόδειξη παράδοσης που βρέθηκε επάνω τους, εντοπίσθηκε, σε ταχυμεταφορική εταιρεία στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64 στο Παγκράτι, άλλο ένα δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα. Ο μηχανισμός αυτός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τους Πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή τους είχαν ως παραλήπτες, την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα καθώς και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, και εξουδετερώθηκαν επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα συλλήψεως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...