Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Δεν πάνε οι δικαστικοί στα εκλογικά κέντρα

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου για να βρουν δικαστικούς αντιπροσώπους για την Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως εκτιμούν, μεγάλα είναι τα κενά που θα παρουσιαστούν στα εκλογικά τμήματα εξαιτίας της απροθυμίας των δικηγόρων να διοριστούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με το Πρωτοδικείο Ηρακλείου και όπως μας πληροφόρησαν:«Πράγματι, έχουμε μεγάλη έλλειψη σε δικαστικούς αντιπροσώπους και γι' αυτό το λόγο ζητήσαμε από τον Άρειο Πάγο 15 τακτικούς και 62 αναπληρωτές δικαστικούς αντιπροσώπους για την Κυριακή των εκλογών. Άλλωστε το δικαιούμαστε».

Όπως μας εξήγησε η έφορος του Πρωτοδικείου Ηρακλείου «υποβάλλονται καθημερινά αρκετές εξαιρέσεις των δικαστικών αντιπροσώπων και η αιτία είναι ο φόρτος εργασίας αλλά και το μειωμένη εκλογική αποζημίωση». 
 
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών και Οικονομικών, η ημερήσια εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων για φέτος θα είναι μειωμένη κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη των βουλευτικών εκλογών του 2009. Δηλαδή από 1.630 ευρώ που έπαιρναν θα λάβουν 1.230 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, όπως αποκαλύπτουν στο Newsbomb, δεν ξέρουν αν οι Αθηναίοι δικηγόροι θα ανταποκριθούν στο «κάλεσμά» τους αλλά δεν ανησυχούν και ιδιαίτερα. Όπως σημειώνουν: «Είναι ακόμη νωρίς, μόλις Πέμπτη!»

Πάντως, το Σάββατο, μια μέρα πριν τις εκλογές, όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα κλιθούν να δώσουν το παρών στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Τότε θα διαμορφωθεί μία ξεκάθαρη εικόνα για τα κενά και τις ελλείψεις στα εκλογικά τμήματα τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν έστω και τελευταία στιγμή. Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στις εφορευτικές επιτροπές όπου μεγάλος αριθμός μελών αρνείται να διοριστεί.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...