Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Γιατί φοβήθηκε η ΕΡΤ τα exit polls στις εκλογές!

Δημοσίευση 05/11/2010 09:49 Ανανέωση 05/11/2010 11:50
Επισήμως η απουσία exit polls από τις εκλογές αποδίδεται στην οικονομική κρίση, αλλά αυτή είναι μάλλον η μισή αλήθεια.

Τα ιδιωτικά κανάλια είχαν αρχικά καταλήξει στην άτυπη συμφωνία να διενεργηθεί ένα κοινό exit poll, το κόστος του οποίου θα αναλάμβαναν από κοινού το Mega, η ΕΡΤ, ο ΑΝΤ1, το Alter για την πρώτη Κυριακή - αφού ο Alpha θα ασχολείται με τη Formula 1 εκείνη την ημέρα!

Κάτι τέτοιο τελικά δεν θα συμβεί αφού η κρατική ΕΡΤ αποφάσισε ξαφνικά να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν με τις εταιρίες που θα αναλάμβαναν το exit poll (Marc, MRB, Alco, Kappa Research, Metron Analysis)!

Οι παρασκηνιακές πληροφορίες λένε ότι η ΕΡΤ ενήργησε κατόπιν κυβερνητικής εντολής και "τορπίλισε" τη συμφωνία! Η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο επιθυμεί να καθυστερήσει την γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, ώστε να έχει χρόνο να το αξιολογήσει και να δράσει αναλόγως την Κυριακή το βράδυ!

Αν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά για τους κυβερνητικούς υποψήφιους, η ανακοίνωσή τους αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες θα δημιουργούσε ένα έντονα αρνητικό κλίμα, λένε καλά πληροφορημένες πηγές!

Οι επιλογές της κρατικής τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια να διαθέτει πακτωλό χρημάτων σε προγράμματα που μόνο ποιοτικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης!

Η απόφασή της να μην συμμετέχει στην χρηματοδότηση exit poll, εκτελώντας άνωθεν εντολές, θα της εξασφαφλίσει τουλάχιστον ένα σημαντικό κονδύλι το οποίο μπορεί να διαθέσει σε παραγωγές τηλεπαιχνιδιών και εκπομπών τσιφτετελοδιασκέδασης, ή στην ανάθεση παραγωγών σε "δικά μας παιδιά"!

Για να μην ξεχνάει και τον πραγματικό ρόλο της!

Αποτελέσματα λοιπόν μόνο από την Singular και το υπουργείο Εσωτερικών, φέτος. Η ροή θα ξεκινήσει από τις 19.30 και γύρω στις 9.30 το βράδυ θα είναι σε θέση να δώσουν μία καθαρή εκτίμηση αποτελέσματος για τις Περιφέρειες και τους 5 μεγάλους Δήμους.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...