Υλικά...
500 γρ. αλεύρι
400 γρ .ζάχαρη άχνη
240 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
4 αυγά
120 γρ. καρυδόψιχα
3 μπανάνες κομμένες σε μικρά κυβάκια
150 γρ. σταφίδες μαύρες
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ελάχιστο Αλάτι και μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
Σε
μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσει το
μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κατόπιν
προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Σιγά
σιγά προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, τις μπανάνες, το αλάτι, το
μοσχοκάρυδο και το ξύσμα του λεμονιού.
Ανακατεύουμε
καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου