Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Απογοητευμένοι οι πατατοπαραγωγοί

    patates-1Σε απόγνωση βρίσκονται οι πατατοπαραγωγοί του Κάμπου, καθώς τώρα αρχίζει να φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκληθεί στις καλλιέργειές τους από τις άσχημες καιρικές συνθήκες των προηγούμενων εβδομάδων.

Οι δυνατές και με διάρκεια βροχοπτώσεις είχαν πλημμυρίσει τις καλλιέργειες και σύμφωνα με τις δηλώσεις των πατατοπαραγωγών αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρό πλήγμα τόσο το φυτό όσο και ο καρπός.

Αυτό προβλημάτισε έντονα τους παραγωγούς καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, η καλλιέργεια βρισκόταν στο στάδιο της ανάπτυξής της και τώρα το μέλλον της είναι αβέβαιο.

Για το λόγο αυτό οι παραγωγοί ζητούν να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εκτίμηση του ακριβούς μεγέθους της ζημιάς ώστε στην πορεία να λάβουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Σαρρής επισκέφθηκε τις πληγείσες καλλιέργειες την περασμένη εβδομάδα μετά τις δυνατές βροχοπτώσεις, τους γεμίζει με αισιοδοξία, όμως περιμένουν να δουν στην πράξη όσα ειπώθηκαν.

«Η καταστροφή στις καλλιέργειες της πατάτας τώρα αρχίζει να φαίνεται και η εικόνα που αντικρίζουμε είναι πραγματικά απογοητευτική.

Κι αυτό γιατί διαπιστώνουμε ότι η καταστροφή είναι ολοκληρωτική γεγονός που μας φέρνει σε απόγνωση αφού το μέλλον της καλλιέργειας της χειμερινής πατάτας τώρα πια είναι αβέβαιο!», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Πρώτη» ο πατατοπαραγωγός κ. Χρήστος Κάνδυλας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια: «Και αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα εισπράξουμε ούτε τα χρήματα που ξοδέψαμε για την φετινή καλλιέργεια.

Και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, αν δεν γίνει κάτι, τότε θα βρεθούμε σε οικονομικό αδιέξοδο.

Για το λόγο αυτό καλούμε τον ΕΛΓΑ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες το συντομότερο ώστε να αποζημιωθούμε γιατί η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Ο κ. Σαρρής ήρθε αμέσως μετά τις βροχοπτώσεις και διαπίστωσε την ζημιά. Ευελπιστούμε ότι θα κάνει όλες τις ενέργειες άμεσα».

Συντάκτης Αντυ Καπλάνη  
protinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...