Οι Έλληνες βαριούνται


Οι Ιταλοί, οι  Έλληνες και οι Βούλγαροι είναι οι πρώτοι στη λίστα των τεμπέληδων.
Οι Έλληνες προτιμούν να βλέπουν τα σπορς στην τηλεόραση και όχι να συμμετέχουν ενεργά.

Στην ερώτηση για το αν οι ευρωπαίοι αθλούνται σε πρόσφατη έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής ένωσης, η απάντηση είναι  ότι οι διαφορές - σε ό,τι αφορά στην άθληση - μεταξύ των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι Ιταλοί, οι Έλληνες και οι Βούλγαροι.

Από την πλευρά της, η αρμόδια επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου (με εντολή της οποίας διενεργήθηκε η έρευνα), προτίθεται να παρουσιάσει - μέσα στην εβδομάδα, στις Βρυξέλλες - τα στατιστικά στοιχεία για το βαθμό ενθουσιασμού των Ευρωπαίων ως προς την άθληση, ενώ θα έχει στο χαρτοφύλακά της και μία καλή είδηση.

«Η έρευνα δείχνει πως - κατά μέσο όρο - το 40% των Ευρωπαίων αθλούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κύπρια πολιτικός, μιλώντας στη «ΝΒ».

Από τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, τη γνωστή Eurostat, που διενήργησε την έρευνα στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δύο τρίτα των πολιτών κάτι κάνουν που να έχει σχέση με σωματική κίνηση, είτε περίπατο, είτε εργασίες στον κήπο.

Το ανησυχητικό, όμως, σύμφωνα με την εκτίμηση της κυρίας Βασιλείου, είναι ότι το 25% δεν κάνει απολύτως τίποτα.
Πρώτοι Σουηδοί και Ιρλανδοί
Πάντως, το αρχαιοελληνικό ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί», έχουν ενστερνιστεί περισσότερο από όλους οι Σουηδοί και οι Ιρλανδοί, που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της έρευνας. Σύμφωνα με αυτήν, πάνω από το ένα πέμπτο των πολιτών των συγκεκριμένων χωρών αθλούνται πέντε φορές την εβδομάδα. Όμως και στις άλλες σκανδιναβικές χώρες μέλη της ΕΕ, τη Δανία και τη Φινλανδία, όπως άλλωστε και στη Σουηδία, το 70% του πληθυσμού αθλείται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 40% του πληθυσμού.
«Είναι καθησυχαστικό να βλέπεις ότι πολλοί Ευρωπαίοι παίρνουν στα σοβαρά τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα, ώστε να ενθαρρύνουμε εκείνους που δεν αθλούνται καθόλου», είπε η επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το δημοσίευμα, όταν έκανε τη συγκεκριμένη διαπίστωση είχε κατά νου τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Αυτό διότι, στην Ελλάδα - για παράδειγμα - τα δύο τρίτα δηλώνουν ότι δεν αθλούνται καθόλου.

Στην Ισπανία και την Πορτογαλίαοι οι μισοί απέχουν από κάθε αθλητική δραστηριότητα.
Το  3% των Ιταλών, των Ελλήνων και των Βουλγάρων αθλούνται τακτικά μια φορά την εβδομάδα.
«Παρ' όλα αυτά οι Ιταλοί είναι στην κορυφήτης λίστας στο ποδόσφαιρο», ρωτήθηκε σχετικά ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί.

Ο κορυφαίος Γάλλος παράγοντας, που έγινε παγκοσμίως γνωστός παίζοντας ποδόσφαιρο στην Ιταλία αλλά και με την εθνική ομάδα της χώρας του, ξεγλίστρησε με μια διπλωματική απάντηση: «Στην Ιταλία - είπε - μιλούν πολύ για αθλητισμό.

Ίσως αυτό είναι και η μεγαλύτερη αθλητική δραστηριότητα των Ιταλών, να μιλούν πολύ για τον αθλητισμό και κυρίως για το ποδόσφαιρο».

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ακόμη πως οι γυναίκες αθλούνται, κατά μέσο όρο, λιγότερο από τους άνδρες.

Η παιδεία παίζει σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, περίπου τα δύο τρίτα των πολιτών της ΕΕ, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει το σχολείο στα 15, δεν κάνουν καθόλου σπορ. Βαρύτητα πρέπει να δοθεί επίσης και στις κατηγορίες των ηλικιωμένων σε μια κοινωνία που συνεχώς γερνάει.
NEWSBOMB

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ