Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Πανελλαδική πρωτοτυπία στη Ζαχάρω: Το φαβορί των εκλογών δεν μπορεί να γίνει δήμαρχος!


Δήμαρχος που δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του ενδέχεται να εκλεγεί στον δήμο της Ζαχάρως...

στην Ηλεία, αν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής επικρατήσει ο πρώτος σε ψήφους στον α' γύρο, Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος βαρύνεται με καταδίκες.

Ο κ. Χρονόπουλος, που ήδη είναι δήμαρχος, αλλά τελεί σε αργία από τον περασμένο Ιούλιο, για τις σε βάρος του αμετάκλητες καταδίκες για σοβαρά αδικήματα, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής έλαβε 3.810 ψήφους (45,53 %), έναντι 1.984 (23,71%) του βασικού του αντιπάλου, Κώστα Αλεξανδρόπουλου, με τον οποίο θα αναμετρηθεί και πάλι την Κυριακή.

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Χρονόπουλος, τέθηκε σε αργία όπως γράφει η Ελευθεροτυπία «για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο», μετά την 262/2010 γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι εκτός της τελεσίδικης καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος, ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο για τις παράνομες προσλήψεις, που έκανε στο τοπικό ΚΕΠ.

Της γνωμοδότησης αυτής είχε προηγηθεί η 1977/ 2008 απόφαση του Αρείου Πάγου, που επικύρωσε την ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών σε βάρος του για τις παράνομες προσλήψεις στα ΚΕΠ. Για άλλη πτυχή της ίδιας υπόθεσης έχει καταδικαστεί από το Εφετείο της Πάτρας, σε δέκα μήνες φυλάκιση σε δεύτερο βαθμό (αρ. απόφασης: 124-125/25.2.2010)».

Ο κ. Χρονόπουλος με προσφυγή του στο τμήμα αναστολών του ΣτΕ ζήτησε την ακύρωση της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών και την επαναφορά στα δημαρχικά του καθήκοντα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. Αναμένεται η τελεσίδικη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ.

Μέχρι τότε κι εφόσον δεν ακυρωθεί η τωρινή απόφαση δεν θα μπορεί να επανέλθει στον δήμο, ακόμη κι αν επανεκλεγεί την Κυριακή, που σημαίνει ότι η δημοτική ομάδα της παράταξής του, θα πρέπει να επιλέξει άλλον για τη θέση του δημάρχου, με βάση τις διαδικασίες που ορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

Επίσης, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», σε βάρος του κ. Χρονόπουλου ασκήθηκε τελευταία «νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και παράβαση του νόμου περί καταχραστών.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ. Ακόμη, σε βάρος του διενεργείται από την Εισαγγελία του Πύργου έρευνα για απειλές και άσκοπους πυροβολισμούς».

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος θα διαδραματίσουν οι ψηφοφόροι, οι οποίοι την προηγούμενη Κυριακή είχαν επιλέξει τους τρεις άλλους συνδυασμούς του α΄γύρου.

Η παράταξη του Κων/νου Αγραπιδά είχε λάβει 1.597 ψήφους (19,08%), του Γιώργου Μπούσμπουρα 712 ψήφους (8,51%) και του Χρήστου Γιαννόπουλου 265 ψήφους (3,17%).

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...