Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Έρχονται μετεωρολογικοί δορυφόροι τρίτης γενιάς


Έρχονται μετεωρολογικοί δορυφόροι τρίτης γενιάς
Αμερικανικός μετεωρολογικός δορυφόρος GOES-8
Υπογράφηκε η συμφωνία για την κατασκευή μετεωρολογικών δορυφόρων τρίτης γενιάς σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ένα νέο συμβόλαιο υπογράφηκε πρόσφατα με το οποίο κατοχυρώνεται η συμφωνία ίδρυσης μίας κοινοπραξίας η οποία θα κατασκευάσει έξι μετεωρολογικούς δορυφόρους νέας γενιάς. 

Έτσι οι τρίτης γενιάς μετεωρολογικοί δορυφόροι εκτός από τον οπτικό αισθητήρα θα διαθέτουν και ραντάρ για την μελέτη και των διαφόρων στρωμάτων της ατμόσφαιρας.
Το συνολικό κόστος αναμένεται να φτάσει τα 2,4 δις. Ευρώ.
Σήμερα, ένας ολόκληρος στόλος από σύγρονους μετωρολογικούς δορυφόρους λειτουργεί κάτω από την επίβλεψη της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας αλλά και της Ινδίας. Συγκεκριμένα με ευθύνη Χωρών:

1. Ευρώπης, κινούνται ήδη τρεις παλαιότεροι δορυφόροι οι Μετεοστάτ 5, 6 και 7, ένας νεότερος ο MSG-1 και ο ακόμα ποιο εξελιγμένος, ο "Μέτοπ 1" (Metop-1) που παρέχουν πολύ ανώτερης ποιότητας παρατηρήσεις. Σύνολο 5.

2. ΗΠΑ, λειτουργού σήμερα οι GOES-8, 10, 11 και 12, και οι NOAA-12, 15 και 16. Σύνολο 7.

3. Ρωσίας, λειτουργούν οι περιορισμένοι δυνατοτήτων (λόγω τροχιάς) Meteor-2 και 3, ο νεότερος Meteor-3M-N1 και ο τελευταίος, πλέον σύγχρονος, GOMS-N2. Σύνολο 4.

4. Κίνας, υπεύθυνη για την παρακολούθηση των παρατηρήσεων των FY-2A, FY-2B, FY-1C, του νεότερου FY-1D και του πλέον σύγχρονου FY-3A. Σύνολο 5.

5. Ινδίας, λειτουργούν οι InSat-1D, InSat-2B ο νεότερος InSat-3A και οι τελευταίοι νεας γενιάς MetSat-1R και InSat-3D. Σύνολο 5, και τέλος η

6. Ιαπωνία, που έχει την ευθύνη του GMS-5 και των δύο τελευταίας γενιάς δορυφόρων MTSAT-1R και MTSAT-2. Σύνολο 3
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ :18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2025 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ του χωριού μας

                                    Π    Ρ    Ο   Σ   Κ   Λ   Η   Σ   Η