Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Πάγκαλος: Δεν θα απολυθούν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι

«Να μη μένουν όλη τους τη ζωή στην ίδια θέση»


Oπρωθυπουργός έχει πει επανειλημμένα ότι απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, προσθέτοντας ότι ακόμη και αν καταργηθούν υπάρχουσες θέσεις, θα γίνει προσπάθεια οι υπάλληλοι να μεταταχθούν και να απασχοληθούν όπου υπάρχει ανάγκη.


«Στην Ελλάδα η γλώσσα έχει κακοποιηθεί. Θεωρείται απόλυση δημοσίου υπαλλήλου όταν λήγει η σύμβαση ορισμένου χρόνου και δεν ανανεώνεται στη ζούλα. Οι συμβάσεις έργου θα λήγουν και από εκεί και πέρα αν χρειάζονται προσλήψεις θα αντιμετωπίζονται με κανονικές διαδικασίες», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την άποψη πως για τους υπαλλήλους που είναι μόνιμοι, επειδή έχουν αυτή τη σιγουριά, πρέπει το πλεονέκτημα αυτό να συνδυάζεται με το μεταθέσιμο, «να μη μείνει όλη του την ζωή στην ίδια θέση».

Αναφερόμενος στις προωθούμενες αλλαγές, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι οι ΔΕΚΟ πρέπει να εκσυγχρονιστούν: «Το να λες θα κρατήσουμε τα κεκτημένα και δεν διαπραγματευόμαστε, δεν αντιστοιχεί στις σημερινές συγκυρίες».

«Για παράδειγμα τα λεωφορεία. Δεν μπορεί μια πόλη όπως η Αθήνα να έχει 4-5 συστήματα αστικών συγκοινωνιών. Οι μεγάλες πόλεις έχουν ένα, το πολύ δύο. Εμείς έχουμε Ηλεκτρικό, Μετρό, ΟΣΕ, τραμ, τρόλεϊ, λεωφορεία και ΚΤΕΛ. Δεν γίνεται. Δεν είναι κάτω από ενιαίο προγραμματισμό. Πρέπει να υπάρξει και ενιαίο σύστημα αμοιβών».
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...