Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Μην είδατε… κάνα ψηφοφόρο;



Μην είδατε… κάνα ψηφοφόρο;
Ένδειξη ότι η αποχή θα εκτιναχθεί σε μεγάλο ποσοστό αποτελεί η εξαιρετικά αραιή προσέλευση ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα της Ηλείας από το πρωί σήμερα, για τις επαναληπτικές εκλογές της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Ζαχάρως.
Ενδεικτική είναι η αναφορά δικαστικού αντιπροσώπου στο Πρωτοδικείο Ηλείας ότι μέχρι και τις 8:30 το πρωί, μιάμιση ώρα δηλαδή μετά την έναρξη της ψηφοφορίας, δεν είχε εμφανιστεί ούτε ένας εκλογέας για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα!

Μια άλλη ένδειξη που συντείνει στο ενδεχόμενο αύξησης της αποχής είναι ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη κίνηση από πλευράς ετεροδημοτών στην Ηλεία.

Στο άλλο θέμα των εφορευτικών επιτροπών, στα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας Πρωτοδικείου Ηλείας (Πύργου) μόνο τρεις περιπτώσεις έχουν καταγραφεί όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι μόνοι τους, χωρίς εφορευτικές επιτροπές.

Στην Αμαλιάδα, ωστόσο, τα ποσοστά αποχής των μελών εφορευτικών επιτροπών από τα καθήκοντά τους είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη Κυριακή.

Πάντως οι εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα καθώς η δουλειά είναι σαφώς λιγότερη σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, αφού πλέον δεν θα υπάρχει η καταμέτρηση σταυρών αλλά και επειδή αναμένεται μικρότερη συμμετοχή.
ILIATORA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...