Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ποιοι δίνουν την πολυπόθητη νίκη



Ποιοι δίνουν την πολυπόθητη νίκη
Έξι Ηλείοι "μονομάχοι" διεκδικούν τρεις θέσεις, οι δύο του αντιπεριφερειάρχη και οι τέσσερις του δημάρχου (σε Ανδραβίδα -Κυλλήνη και Ζαχάρω). Ήρθε η ώρα να γράψουμε και το παραπολιτικό μας, με βάση τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις μας.
Φυσικά θα αποφύγουμε να "φωτογραφίσουμε" τους νικητές (πάντα σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις) όσο οι κάλπες είναι ακόμα ανοιχτές, για λόγους δεοντολογίας αλλά και σεβασμού για τον αγώνα και την αγωνία των υποψηφίων και των υποστηρικτών τους.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να γράψουμε για τους παράγοντες εκείνους που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κατάληψη των δημαρχιακών θώκων αλλά και αυτών της Περιφέρειας.

Στην Ανδραβίδα - Κυλλήνη πρωταγωνιστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι ψηφοφόροι που επέλεξαν Δημητρόπουλο (και σε μικρότερο βαθμό Θεοδωρόπουλο) την προηγούμενη Κυριακή.

Ιδιαίτερα αυτοί που ψηφίζουν στο "κάστρο" του Δημητρόπουλου, τη Βουπρασία. Η στάση που θα κρατήσουν πιθανότατα να αναδείξει και τον επόμενο δήμαρχο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ, τα αποτελέσματα ήδη του πρώτου εκλογικού τμήματος της Βουπρασίας που θα βγουν στον "αέρα" θα αποσαφηνίσουν πολλά και θα "δείξουν" τον αυριανό δήμαρχο της Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Στη Ζαχάρω η νίκη θα εξαρτηθεί από τους ψηφοφόρους των Αγραπιδά, Μπούσμπουρα και Γιαννόπουλου, οι ψηφοφόροι Χρονόπουλου - Αλεξανδρόπουλου προβλέπεται να κάνουν την ίδια επιλογή και αυτή την Κυριακή.

Αν κάνουμε μία "σούμα" στελεχών των παρατάξεων που δεν πέρασαν στον Β' Γύρο, οι οποίοι εκδήλωσαν τη στηριξή τους (δημόσια και μη) τις τελευταίες ημέρες προς τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο, τότε η εικόνα γίνεται πιο ξεκάθαρη.

Και στους δύο δήμους την διαφορά θα κάνει η απόφαση που θα πάρουν για το ποιον θα στηρίξουν τα μικρομεσαία στελέχη, π.χ. ένας πρόεδρος χωριού ή κάποιος σύμβουλος που δεν εξελέγη αλλά "κουβαλά" μαζί του 100 προσωπικές ψήφους. Η κομματική στήριξη θα παίξει και αυτή τον ρόλο της, σε ποιο βαθμό θα φανεί σε λίγες ώρες, πάντως σίγουρα όχι τόσο όσο σε άλλες εποχές.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να "ξύπνησε" έστω και την ύστατη στιγμή και να δίνει μάχη για την επικράτηση, βασιζόμενη και στη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική, ξεκινώντας όμως από το πολύ χαμηλό ποσοστό του Α' Γύρου. Πόσους μπορεί να συσπειρώσει και πόσες ψήφους μπορεί να αντλήσει από "μικρά" κόμματα, που σημείωσαν εξαιρετικές εκλογικές επιδόσεις στον Α' γύρο; Ιδού η Ρόδος.

Ούτε το ΠΑΣΟΚ όμως έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα και κινητοποίησε τα στελέχη του για να διασφαλίσει τη νίκη. Αν πεισθούν και οι δυσαρεστημένοι του Α' Γύρου (κάποιοι υποψήφιοι που δεν εξελέγησαν και μέμφονται ανοιχτά υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος γι' αυτό, φαινόμενο που παρατηρήθηκε και στη Ν.Δ.) τότε η επικράτηση στη Δυτική Ελλάδα πιθανότατα να πραγματωθεί.
Πάντως το βέβαιο είναι πως η αποχή θα νικήσει με άνεση τους πάντες ...

σ.σ. Το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ θα 'ναι γι' άλλη μία εκλογική βραδιά μαζί σας, με άμεση ροή αποτελεσμάτων (σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ηλείας) και ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...