Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ντοκιμαντέρ για τον Μίκη Θεοδωράκη στην Ταινιοθήκη

Πρώτη προβολή τη Δευτέρα

Παρουσία του συνθέτη και των συντελεστών της ταινίας παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή τη Δευτέρα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης. Συνθέτης», συμπαραγωγή της ZDF σε συνεργασία με την ARTE.


Την ταινία συνυπογράφουν οι Αστέρης Κούτουλας και Klaus Salge, οι οποίοι επιχειρούν να δώσουν μια συνολική εικόνα της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Θεοδωράκη, καλύπτοντας μια περίοδο επτά δεκαετιών.

Η αφήγηση ξεκινά από τα πρώτα τραγούδια και την «Κασσιανή - Θεία Λειτουργία» του έφηβου Θεοδωράκη, περνά στα έργα μουσικής δωματίου και τη Sinfonietta της δεκαετίας του 1940, τη Σουίτα αρ. 1 για πιάνο και ορχήστρα καθώς και άλλα έργα της περιόδου του Παρισιού.

Παρουσιάζει στη συνέχεια την εντατική ενασχόληση του συνθέτη με τους κύκλους τραγουδιών τη δεκαετία του 1960, με το ορατόριο «Canto General», τη Συμφωνία αρ. 4, τις Ραψωδίες για κιθάρα και τσέλο, και φθάνει μέχρι τις όπερες.

Σχεδόν τριάντα μουσικά παραδείγματα, αντιπροσωπευτικά διαφορετικών περιόδων του έργου του, αποκαλύπτουν το ευρύτατο συνθετικό φάσμα του Μίκη Θεοδωράκη και δίνουν το στίγμα του ανεπανάληπτου σε όγκο και καλλιτεχνική αξία έργου του.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...