Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ήρθε το 2011 σε Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία

Perierga.gr Χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους και γιόρτασαν με βεγγαλικά και μουσική την έλευση του νέου έτους.

Οι πρώτοι που αποχαιρέτησαν το 2010 ήταν οι κάτοικοι του Κιριμπάτι, ενός μικρού νησιού του Ειρηνικού.

Οι 6.000 κάτοικοι της νησιωτικής κοινότητας συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες για να καλωσορίσουν το νέο χρόνο.

Στην Αυστραλία ο καινούρgιος χρόνος ανέτειλε υπό το φως εκατοντάδων πυροτεχνημάτων.
Στην Ασία

Το θέαμα των πυροτεχνημάτων στον κόλπο του Χονγκ Κονγκ αναμένεται ότι θα παρακολουθήσουν 400.000 άνθρωποι, ενώ εκατομμύρια Ιάπωνες θα μεταβούν στους σιντοϊστικούς ναούς για να «εξαγνιστούν».

Φέτος για πρώτη φορά τον νέο χρόνο θα γιορτάσει επισήμως και η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, μια και μέχρι πέρυσι οι εορτασμοί επικεντρώθηκαν στο Τετ (τον σεληνιακό νέο χρόνο).
Ωστόσο, το καθεστώς της Μιανμάρ απαγόρευσε την χρήση πυροτεχνημάτων και τόνισε ότι όποιος τα χρησιμοποιεί θα τιμωρείται.

Στη Βομβάη, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, οι Αρχές έδωσαν το πράσινο φως στον κόσμο για να γιορτάσει όλη τη νύχτα, παρά τις προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών ότι υπάρχει κίνδυνος να πραγματοποιηθούν επιθέσεις.

Η τοπική κυβέρνηση παρέτεινε το ωράριο λειτουργίας των μπαρ, των ξενοδοχείων και των εστιατορίων από τη 1:30 στις 5:00 τα ξημερώματα.
Πάντως, οι γιορτές πάνω σε πλοία στον κόλπο της Βομβάης απαγορεύτηκαν, για τρίτη διαδοχική χρονιά λόγω των αυξημένων απειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...