Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Πάρτι με ημίγυμνες Κουβανέζες στο Γηροκομείο Αθηνών

Τη στιγμή που το Ίδρυμα δεν έχει να πληρώσει τους εργαζομένους και ετοιμάζεται να πετάξει στον δρόμο 45 κατάκοιτους ανθρώπους, παρά τα... 800 μισθώματα και ακίνητη περιουσία 100 εκατομμυρίων, γίνεται όργιο σπατάλης για ψυχαγωγία και δημόσιες σχέσεις.

Στους χρυσούς μισθούς που λάμβαναν οι λίγοι και καλοί, αρεστοί των μελών της διοίκησης του γηροκομείου, στη «καταλήστευση» των ιερών κληροδοτημάτων, στη διασπάθιση του χρήματος σε παιδικά πάρτι και χορούς με Κουβανέζες καλλονές, στις μετοχές αξίας εκατομμυρίων ευρώ που περιέργως είχαν «ξεχασθεί», αλλά και σε όλες τις υποθέσεις για τις οποίες έχουν «ανοίξει» δικογραφίες, βρίσκεται -κατά πολλούς εργαζομένους- η απάντηση σε ένα επώδυνο ερώτημα. 

Ο Προκόπιος Μπούμπας είχε πολλούς συγγενείς βολεμένους στο γηροκομείο
Ο Προκόπιος Μπούμπας είχε πολλούς συγγενείς βολεμένους στο γηροκομείο
Πώς είναι δυνατόν το ευαγές Ίδρυμα με την αμύθητη περιουσία (800 ακίνητα με αντικειμενική αξία που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ), που ακούει στο όνομα «Γηροκομείο Αθηνών», να αδυνατεί να πληρώσει (εδώ και πέντε μήνες) τους υπαλλήλους του.

Τη στιγμή που οι συγγενείς 45 κατάκοιτων γερόντων του περιπτέρου «Ευαγγελισμού» ειδοποιούνταν (από τις κοινωνικές λειτουργούς) ότι πρέπει να απομακρύνουν τους ανθρώπους τους, επανήλθε στο προσκήνιο το καυτό ζήτημα της κακοδιαχείρισης που -καταγγέλλεται πως- συντελείται εδώ και χρόνια στο ίδρυμα, με αποτέλεσμα σήμερα 260 εργαζόμενοι να βρίσκονται στα πρόθυρα οικονομικής εξαθλίωσης και οι ανήμποροι ηλικιωμένοι τη μια ημέρα να βρίσκονται εκτός και την άλλη εντός γηροκομείου.

Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα VETO, τη στιγμή που οι περισσότεροι εργαζόμενοι του ιδρύματος λάμβαναν τον βασικό μισθό, τη στιγμή που το γηροκομείο αδυνατούσε να φανεί συνεπές ακόμα και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις (είχε μείνει απλήρωτος ακόμα και ο προμηθευτής κεριών του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του πτωχοκομείου), υπήρχαν ορισμένοι υπάλληλοι που πληρώνονταν αδρά για τις… υπηρεσίες που προσέφεραν. Η πλειονότητά τους είναι συγγενείς τριών «βαριών» ονομάτων του γηροκομείου:

Του πατέρα Προκόπιου Μπούμπα, της Γεωργίας Κεραμίδα (μέλος του Δ.Σ.) και του Αντώνη Διονυσόπουλου (επίσης μέλους του Δ.Σ.).

Τρελά λεφτά για ψυχαγωγία και δημόσιες σχέσεις

«Επώδυνη» για το ταμείο και η συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι
«Επώδυνη» για το ταμείο και η συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι
Πηγές στην καρδιά του γηροκομείου αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια δαπανήθηκαν υπέρογκα ποσά για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων που -υποτίθεται πως- ψυχαγωγούσαν τους τροφίμους.

Από τα στοιχεία του «V» προκύπτει ότι η διοίκηση του γηροκομείου έκρινε σκόπιμο να διασκεδάσει τους ηλικιωμένους ακόμα και με Κουβανέζες ημίγυμνες χορεύτριες αλλά και «παιδικές βραδιές», οι οποίες
κόστισαν αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ανάμεσα στις «επιτυχείς» εκδηλώσεις ήταν η συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι (Oκτώβριος του 2007), που θεωρείται ότι έβαλε αρκετές χιλιάδες ευρώ μέσα το γηροκομείο και η εμφάνιση της ηθοποιού Μάρας Θρασυβουλίδου, που φέρεται να κόστισε περί τα 15.000 ευρώ.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η «παιδική βραδιά» με τους πολύχρωμους κλόουν, τους ξυλοπόδαρους, τον Μίκι και τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη, που διοργανώθηκε το 2008 και κόστισε (χωρίς το Φ.Π.Α.) 4.000 ευρώ. Αξιοσημείωτη είναι και η βραδιά κουβανέζικου χορού που διοργανώθηκε το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου 2010 στο «Κονσόλειο».

Οι ηλικιωμένοι θυμήθηκαν τα νεανικά τους σκιρτήματα, οι καλλίγραμμες χορεύτριες χόρεψαν σχεδόν ημίγυμνες και η εκδήλωση με τα «φαγητά, τα κρασιά και τα αναψυκτικά» κόστισε αρκετές χιλιάδες
ευρώ. Για την ιστορία, ενάμιση μήνα μετά τα «χαμόγελα» των εργαζομένων άρχισαν να παγώνουν, καθώς ξεκίνησαν τα προβλήματα με την καταβολή της μισθοδοσίας.

Πολλά λεφτά από το ταμείο της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών εκταμιεύθηκαν (και εξακολουθούν να εκταμιεύονται) για τη δίμηνη έκδοση της εφημερίδας «Χαρούμενα Γηρατειά» που από τιράζ 4.000 φύλλων ανήλθε σε 14.000, με αρκετούς εργαζομένους να επισημαίνουν ότι ο μοναδικός σκοπός που εξυπηρετεί είναι εκείνος των «δημοσίων σχέσεων».

Γενεαλογικό δέντρο
Τα φωτιστικά δεν κρεμάστηκαν ποτέ στο γηροκομείο
Ο π. Προκόπιος έχει τοποθετήσει ακόμα και σε θέσεις-κλειδιά στενά συγγενικά του πρόσωπα.

Υπεύθυνος του λογιστηρίου είναι ο γαμπρός του, Μανόλης Γρινιεζάκης, υπεύθυνη της υπηρεσίας ακινήτων η ανιψιά του, Αικατερίνη Μπούμπα, ενώ στο ίδρυμα επίσης εργάζονται οι: Γραμματική Μπούμπα (αδελφή του) και Παναγιώτης Μπούμπας (αδελφός του).

Από εκεί και πέρα, διευθυντής του γηροκομείου (με μισθό 6.000 ευρώ μηνιαίως) είναι ο Κωνσταντίνος Κεραμίδας, γιος της Γεωργίας Κεραμίδα, ενώ ο αδελφός του, Ελευθέριος, έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος μηχανοργάνωσης, εισπράττοντας μισθό ύψους 3.000 ευρώ.

Ο Ελευθέριος Κεραμίδας εργάζεται μάλιστα μαζί με τη φίλη του, Μάρθα Χαραλαμπίδου, η οποία μπορεί να είναι σκηνογράφος, ωστόσο στο ίδρυμα απασχολείται στο τμήμα εργοθεραπείας.

Σε ό,τι αφορά στην οικογένεια του έτερου μέλους του Δ.Σ. Αντώνη Διονυσόπουλου, ο γαμπρός του, Εμμανουήλ Σπανός, είναι γενικός ελεγκτής (με μισθό που αγγίζει τα 4.000 ευρώ), ενώ ο γιος του, Ιωάννης Διονυσόπουλος, από αποθηκάριος τοποθετήθηκε υπεύθυνος προμηθειών, ενώ παράλληλα είναι και πρόεδρος του συλλόγου προσωπικού.

Στο γηροκομείο εργάζεται όμως και ο ανιψιός του, Μάριος Ψαΐλας, ο οποίος, αν και είναι απλός θυρωρός, τυπώνει –σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι- ακόμα και επιστολόχαρτα.
Στα αξιοσημείωτα είναι ότι μπορεί σήμερα η διοίκηση του ιδρύματος να ισχυρίζεται ότι δεν έχει να πληρώσει ούτε σεντ, ωστόσο για πολλά χρόνια έδινε καλά λεφτά σε ορισμένους ευνοημένους.

Ο σύμβουλος του πατέρα Προκοπίου Μπούμπα, Αθανάσιος Λεμπέσης, λάμβανε 12.000 ευρώ μικτά,
ενώ οι νομικοί σύμβουλοι του γηροκομείου παίρνουν 4.000 ευρώ έκαστος, χωρίς να συνυπολογίζονται τα χρήματα που εισέπρατταν για παραστάσεις σε διάφορες υποθέσεις και έφθαναν ακόμα και τα 10.000 ευρώ!


Οι διώξεις και η «ασυλία» της αρχιεπισκοπής
Δεν εισακούστηκε η οδηγία του Ιερώνυμου ήδη από το 2008
Δεν εισακούστηκε η οδηγία του Ιερώνυμου ήδη από το 2008
Την υπόθεση κακοδιαχείρισης του γηροκομείου κάνουν ακόμα πιο δυσώδη οι ποινικές δικογραφίες που έχουν ανοίξει από τις εισαγγελικές αρχές. Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, σε ερώτηση της βουλευτή της Ν.Δ. Ελίζας Βόζεμπεργκ, εναντίον του πατέρα Μπούμπα αλλά και άλλων μελών του Δ.Σ. έχουν ασκηθεί αρκετές διώξεις με πλέον πρόσφατη εκείνη που ασκήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και αφορά στο κακούργημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του 10ου τακτικού ανακριτή Αθηνών. Επιπλέον, τον προσεχή Μάρτιο, ο Προκόπιος Μπούμπας και άλλα 10 (πρώην και νυν) μέλη του Δ.Σ. του γηροκομείου αναμένεται να κάτσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατηγορούμενοι για το γεγονός ότι τοποθέτησαν υπεύθυνο μηχανοργάνωσης τον Ελευθέριο Κεραμίδα, στον οποίο έδιναν μπόνους 20% χωρίς να έχει καν πτυχίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι την υπόθεση «Γηροκομείο» παρακολουθεί στενά και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Όπως είχε αποκαλύψει το «V», ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε καλέσει από τον Ιούνιο του 2008 τον πατέρα Μπούμπα να παραιτηθεί από το γηροκομείο και να επιστρέψει στην οργανική του θέση στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Γαργαρέττας. Ο ρασοφόρος δεν συμμορφώθηκε, με αποτέλεσμα (έστω και καθυστερημένα) η αρχιεπισκοπή να δώσει εντολή να διακοπεί η μισθοδοσία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχιεπίσκοπος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του γηροκομείου γνωρίζονται και συγκεκριμένα από την περίοδο που ο κ. Ιερώνυμος ήταν μητροπολίτης Θηβών. Τότε, μάλιστα, είχαν πραγματοποιήσει και ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Λονδίνο συνοδεία ενός δικηγόρου και ενός ψυχιάτρου.

«Ιερά» κληροδοτήματα

Ξεχωριστό φάκελο στο κεφάλαιο «Γηροκομείο» κατέχουν τα θέματα των «ιερών» κληροδοτημάτων και των «ξεχασμένων» μετοχών που ανακαλύφθηκαν από οικονομικούς ελεγκτές.

Πρόκειται για τα κληροδοτήματα που άφησαν στο ίδρυμα οι Σπύρος Αδάμ και Ευστάθιος Καλογερόπουλος, με σκοπό να διατεθούν προς όφελος των τροφίμων. Αντ’ αυτού, όμως, ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό από τα κληροδοτήματα φέρεται να εκταμιεύθηκε παράνομα (χωρίς την έγκριση του Δ.Σ. και την αντίστοιχη έγκριση της Διεύθυνσης Εθνικών Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών).

Χαρακτηριστική είναι η από 10-11-2006 μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο αρχιμανδρίτης και πρώην μέλος του Δ.Σ. του γηροκομείου, Βασίλειος Δρόσος, που κατονομάζει τον Μπούμπα ως τον παραλήπτη 1,3 εκατ. ευρώ! Αναφέρει επί λέξει: «Καταγγέλλω τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Γηροκομείου Αθηνών, πατέρα, Προκόπιο Μπούμπα, διότι άνευ της γνώσεως του διοικητικού συμβουλίου και άνευ της εγκρίσεως της Διευθύνσεως Εθνικών Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών προέβη σε παράνομη ανάληψη χρηματικού ποσού ανερχόμενου σε 1,3 εκατ. ευρώ από τα κληροδοτήματα Αδάμ
και Καλογερόπουλου, όπως προκύπτει από τις περιελθούσες στα χέρια μου εννέα επιστολές τις οποίες επισυνάπτω σε φωτοαντίγραφα…».

Για την ιστορία, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει διαβιβασθεί (από τον Μάιο του 2007) στον 26ο πταισματοδίκη Αθηνών για περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλούν και οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή του το «V» και
αφορούν στη μεταφορά πολυτελών φωτιστικών που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το γηροκομείο προς άγνωστη κατεύθυνση, με το παράδοξο της υπόθεσης να είναι ότι, ενώ αποτελούσαν δωρεά του ξενοδοχείου Ιntercontinental, ουδέποτε (όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι) τοποθετήθηκαν στο ίδρυμα.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των μετοχών από τον έλεγχο που πραγματοποίησε το 2005 ο ορκωτός ελεγκτής - λογιστής, Κυριάκος Παπαγεωργίου, προέκυψε ότι, ενώ στον ισολογισμό της 31ης Δεκεμβρίου 2004 το γηροκομείο εμφανιζόταν να κατέχει μετοχές αξίας 1.302.904 ευρώ, στην πραγματικότητα έχει στην κατοχή του μετοχές αξίας 6 εκατ. ευρώ!

Για την ιστορία, η υπόθεση των «χαμένων μετοχών» ύψους 4,7 εκατ. ευρώ έχει πάρει και εκείνη τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...