Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

‘’ Ένοχο’’ για καρκίνο το πάχος;

Η παχυσαρκία ‘’ενοχοποιείται’’ περισσότερο από το κάπνισμα για την εκδήλωση διαφόρων μορφών καρκίνου,
σύμφωνα με κορυφαίο Γερμανό ογκολόγο.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής της Ογκολογίας, Ότμαρ Βιέστλερ, που εμφανίζεται ανήσυχος για το γεγονός ότι συμπατριώτες του ολοένα σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι παχύσαρκοι, εκτιμά, ότι αυτή η κατάσταση του σώματος ευθύνεται για τους καρκίνους του εντέρου, του οισοφάγου, των νεφρών, του παγκρέατος και του στήθους, αν και οι διαδικασίες, που οδηγούν στην εκδήλωση της ασθένειας επιστημονικά δεν έχουν τεκμηριωθεί.

"Αυτό ακριβώς θα είναι το επόμενο ερευνητικό στάδιο", τόνισε ο καθηγητής Βιέστλερ, ο επικεφαλής του "Γερμανικού Κέντρου για την έρευνα για τον καρκίνο" (DKFZ), με προσωπικό 2.200 άτομα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι όσο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής στη Γερμανία, τόσο αυξάνουν ανάμεσα στους υπερήλικες τα κρούσματα της επάρατης νόσου. "Τις μεγάλες ηλικίες κυρίως πλήττει ο καρκίνος", αποφαίνεται ο καθηγητής Βιέστλερ.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...