Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

28 εκ. ευρώ πρόστιμο για τα σκουπίδια!

28 εκ. ευρώ πρόστιμο για τα σκουπίδια!
Μάθαμε ότι το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα, εφόσον δεν έχει λύσει το πρόβλημα διάθεσης των σκουπιδιών της, μπορεί και να φτάσει τα 28 εκ. ευρώ ετησίως, μερίδιο εκ του οποίου αναλογεί και στην Ηλεία.

Με απλά λόγια, από τη μια μεριά το κράτος προσπαθεί να μαζέψει χρήμα για να καλύψει τις μαύρες τρύπες της οικονομίας, από την άλλη είναι έτοιμο να πληρώσει αδρά για τις αστοχίες του και την ανικανότητά του να δώσει λύση σε ένα θέμα από το οποίο άλλα κράτη βγάζουν χρήμα με «ουρά». Ναι, καλά το καταλάβατε, βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα ακόμη από τα παράδοξα του ελληνικού κράτους!

Το φρόνιμο όμως και το πρέπον θα ήταν, τα πρόστιμα αυτά να μην τα πληρώνει το κράτος, αλλά η αυτοδιοίκηση.

Να τηρηθεί, δηλαδή, πιστά αυτό που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε και το οποίο εκφράζεται με τη φράση «Ο ρυπαίνων πληρώνει». Δεν έλυσες, δήμαρχε, το πρόβλημα; Πληρώνεις το πρόστιμο που σου αναλογεί.

Παρά το γεγονός ότι το κράτος, δηλαδή οι περιφέρειες, έχουν την ευθύνη του σχεδιασμού, η πραγματική ευθύνη βρίσκεται στους δήμους, οι οποίοι για δικούς τους λόγους καθυστερούν την λύση του προβλήματος, είτε επειδή δεν χωροθετούν σωστά τις μονάδες, είτε επειδή υποκύπτουν στις πιέσεις των τοπικών κοινωνιών.

Κάθε δήμος που δεν μπόρεσε να λύσει τέτοιου είδους ζητήματα, να στερείται τις προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις για λειτουργικές δαπάνες, μισθοδοσίες δημάρχου, αντιδημάρχων κλπ προκειμένου τα χρήματα αυτά να πάνε στην αποπληρωμή των προστίμων. Γιατί να πληρώσουμε όλοι τη «νύφη» και όχι εκείνοι που είναι άμεσα υπεύθυνοι;

Πέλεκυς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...