Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Το «έστρωσε» το χαλάζι στον κάμπο!


Το «έστρωσε» το χαλάζι στον κάμπο!
Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε τα ξημερώματα την ευρύτερη περιοχή του Ηλειακού κάμπου προκαλώντας ζημιές σε αρκετές καλλιέργειες, κυρίως σε εσπεριδοειδή, ελιές και κηπευτικά.
Σε ορισμένες περιπτώσεις το χαλάζι «στρώθηκε» στο έδαφος, σε σημείο που αρκετοί κάτοικοι να νομίσουν το πρωί ότι… χιόνισε!



Ακόμη και πριν λίγη ώρα ποσότητες χαλαζιού παρέμεναν σε αρκετά σημεία όπου η θερμοκρασία είναι τέτοια που να αποτρέπει την τήξη. Το φαινόμενο ήταν περισσότερο έντονο σε περιοχές του δήμου Πηνειού, ιδίως σε Γαστούνη και Καβάσιλα.
Δεκάδες πληγέντες παραγωγοί βρίσκονται για μια φορά ακόμη σε απόγνωση καθώς βλέπουν ότι η παραγωγή τους εξανεμίζεται εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Για την εκτίμηση των ζημιών αναμένεται να γίνουν άμεσα οι σχετικές εξαγγελίες προς τον ΕΛΓΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...