ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

29 Δεκεμβρίου...Σαν Σήμερα

29 Δεκεμβρίου...Σαν Σήμερα
29 Δεκεμβρίου 1940 - Η γερμανική πολεμική αεροπορία «Λουφτβάφε» ρίχνει 10.000 βόμβες στο Λονδίνο, σε μία από τις πιο εφιαλτικές βραδιές για τη βρετανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 3.000 πολίτες σκοτώνονται.

29 Δεκεμβρίου
Γεγονότα
1170 – Ο Τόμας Μπέκετ,  Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, δολοφονείται μέσα στο καθεδρικό ναό του Καντέρμπουρυ από τους οπαδούς του βασιλιά Ερρίκου Β’. Στη συνέχεια γίνεται άγιος και μάρτυρας της Αγγλικανικής Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας .

1778 - Αμερικανική Επανάσταση : 3.500 Βρετανοί στρατιώτες υπό τις διαταγές του Αντισυνταγματάρχη Archibald Campbell καταλαμβάνουν την πόλη Σαβάννα της Γεωργίας χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός.


1851 - Το πρώτο αμερικανικό YMCA (ΧΑΝΘ) ιδρύεται στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης .

1860 - Το HMS Warrior  γίνεται πρώτο βρετανικό πολεμικό πλοίο, επενδυμένο με σίδηρο.

1890 - Η 7η ίλη ιππικού των ΗΠΑ σκοτώνει 400 άνδρες και γυναικόπαιδα στην τοποθεσία Wounded Knee Creek. Είναι η τελευταία μεγάλη μάχη Ινδιάνων και αμερικανικών δυνάμεων.

1902 - Συλλαμβάνεται ο φοιτητής Δημήτριος Κόκκινος ως δράστης παραχάραξης γραμματοσήμων, τα οποία κυκλοφορούν στην Αθήνα και την επαρχία.

1911 – Ο Sun Yat-Sen γίνεται προσωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κίνας. Αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα την 1 Ιανουαρίου 1912.

1911 – Η Μογγολία κερδίζει την ανεξαρτησία από τη δυναστεία Qing .

1919 - Ο όμιλος των Ελληνίδων Σοσιαλιστριών καλεί τις γυναίκες της Αθήνας και του Πειραιά σε σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα της παροχής ψήφου στις γυναίκες.

1940 - Η γερμανική πολεμική αεροπορία «Λουφτβάφε» ρίχνει 10.000 βόμβες στο Λονδίνο, σε μία από τις πιο εφιαλτικές βραδιές για τη βρετανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 3.000 πολίτες σκοτώνονται.

1953 - Καθιερώνεται στην Ελλάδα το κιλό αντί της οκάς και το μέτρο αντί του πήχη.
1959 - Το μετρό της Λισαβόνας τίθεται σε λειτουργία.

1965 – Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ s  «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» στην Αγγλία.

1966 - Οι Beatles ξεκινούν την ηχογράφηση του μετέπειτα hit single Penny Lane στο Abbey Road Studio.
1971 - Η Νασιονάλ του Μοντεβιδέο νικά τον Παναθηναϊκό με 2-1 στον επαναληπτικό τελικό και κατακτά το Διηπειρωτικό Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

1975 - Βόμβα εκρήγνυται στο αεροδρόμιο La Guardia της Νέας Υόρκης , σκοτώνοντας 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας 74.

1996 – Υπογράφεται στην Γουατεμάλα ειρηνευτική συμφωνία για την λήξη του εμφυλίου πολέμου μετά από 36 χρόνια, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ηγέτες των ανταρτών

1998 - Οι ηγέτες των Ερυθρών Χμερ ζητούν συγνώμη για τη γενοκτονία της Καμπότζης την δεκαετία του 1970, που στοίχισε πάνω από 1 εκατομμύριο ζωές.
Γεννήσεις
1800 - Τσαρλς Γκουντγίαρ, Αμερικανός εφευρέτης.
1808 - Άντριου Τζόνσον, ο 17ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.
1937 - Μαουμούν Αμπντούλ Γκαγιούμ, πρόεδρος των Μαλδίβων (1978-2008).
1938 - Γιον Βόϊτ, Αμερικανός ηθοποιός.
1941 - Ρέϊ Τόμας, Βρετανός μουσικός μέλος του συγκροτήματος The Moody Blues
1946 - Μάριαν Φαίηθφουλ, Βρετανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός
1954 - Ρότζερ Βουδούρης, Αμερικανός ελληνικής καταγωγής κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός.
1960 - Κατερίνα Διδασκάλου, Ελληνίδα ηθοποιός.
1966 - Στέφανο Εράνιο, Ιταλός ποδοσφαιριστής.
1972 - Τζουντ Λόου, Βρετανός ηθοποιός.
1984 - Θέμης Γουσούλης, ποδοσφαιριστής.
Θάνατοι
1170 - Τόμας Μπέκετ, Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι
1731 - Μπρουκ Τέιλορ , Άγγλος μαθηματικός
1877 - Δημήτριος Βούλγαρης, ο επιλεγόμενος «Τζουμπές», ο κυριότερος εκπρόσωπος της φαυλότητας στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας
1922 - Κωνσταντίνος A', πρώην βασιλιάς της Ελλάδας. Πέθανε σε ξενοδοχείο του Παλέρμου της Σικελίας.
1926 - Ράινερ Μαρία Ρίλκε , Αυστριακός συγγραφέας
1935 - Φώτιος Β΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1986 - Χάρολντ Μακμίλαν , ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου
1998 – Ζαν Κλόντ Φόρεστ , συγγραφέας και εικονογράφος comic ( Barbarella )
2004 – Τζούλιους Άξελροντ , Αμερικανός βιοχημικός, βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ.
2006 - Μάριος Πλωρίτης, Έλληνας συγγραφέας και δημοσιογράφος

Συναξαριστής
Μνήμη των αγίων 14.000 Νηπίων, των υπό Ηρώδου αναιρεθέντων.

Πάντων των χριστιανών και αδελφών ημών, των εν λιμω και δίψη και μαχαίρα και κρύει τελειωθέντων.

Γεωργίου επισκόπου Νικομήδειας, του ποιητού ασματικών Κανόνων και Τροπαρίων.
Οσίων Αθηνοδώρου, Βαβύλα και Βενιαμίν. 

Θαδδαίου του ομολογητού
Μαρκέλλου Ο όσιος Μαρκέλλος έζησε τον 5ο αιώνα, την εποχή που πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ήταν ο Γεννάδιος Α` και βασιλιάς ο Λεόντιος Α`, ο επονομαζόμενος Μακέλης. Προέρχονταν από τη Συρία, από ευγενική και πλούσια οικογένεια, έτσι είχε σωστή παιδεία. Όμως η καρδιά του Μαρκέλλου ήταν στον Κύριο δοσμένη, γι` αυτό μετέβη στην Έφεσο για να συμμετάσχει στον αγώνα υπέρ της πίστεως. Δεν άργησε δε να θελήσει να μονάσει. Γι` αυτό πήγε στη Μονή των Ακοιμήτων, στην Κωνσταντινούπολη, όπου ηγούμενος ήταν ο Αλέξανδρος. Στη νέα διαμονή του Μαρκέλλου στη Μονή, ο άγιος δεν άργησε να διακριθεί για το ήθος του, την παιδεία που είχε και τη βαθιά πίστη του στον Κύριο και να ενσωματωθεί στους κόλπους των αδελφών της. Διαδέχθηκε τον ηγούμενο Ιάκωβο, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Αλέξανδρο, στη διοίκηση της Μονής. Την εξουσία του ο Μαρκέλλος τη διαχειρίστηκε με σύνεση και για το καλό των συνανθρώπων του. Ο άγιος Μαρκέλλος αποδήμησε εν ειρήνη στη Μονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: