Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κάθε 63 λεπτά πεθαίνει μία γυναίκα από την ενδοοικογενειακή βία!

Μία γυναίκα πεθαίνει κάθε 63 λεπτά από την ενδιοικογενειακή βία... στη Ρωσία, όπου κάθε χρόνο περισσότερες από 650.000 γυναίκες πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από τους συζύγους τους ή άλλους συγγενείς τους, σύμφωνα με μία ρωσική μη κυβερνητική οργάνωση.

Αυτά τα βίαια επεισόδια "προκαλούν κάθε χρόνο το θάνατο 14.000 γυναικών", σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Κέντρου κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας "Αννα", που βασίζεται στα στοιχεία της αστυνομίας.

"Για να το πούμε αλλιώς, κάθε 63 λεπτά μία Ρωσίδα πεθαίνει από τα χτυπήματα του άνδρα της ή του εραστή της", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρόεδρος της οργάνωσης Μαρία Πισκλάκοβα.

"Σύμφωνα με τους ειδικούς μας, αυτός ο αριθμός παραμένει λίγο πολύ ο ίδιος από το 1999", πρόσθεσε. Στις αρχές του 2008 ένας αντίστοιχος απολογισμός είχε δημοσιευθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την Πισκλάκοβα, η βία οφείλεται σε ένα μέρος στην πατριαρχική λογική που κυριαρχεί στη ρωσική κοινωνία, όπου "η γυναίκα έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τη βία εναντίον της ως μία απλή συζυγική διαμάχη".

Η Πισκλάκοβα αποκάλυψε επίσης ότι οι ρωσικές αρχές, αν και γνωρίζουν το πρόβλημα, δεν δρουν για να βοηθήσουν τα θύματα. Ετσι "υπάρχει μόνο μία στέγη (για κακοποιημένες γυναίκες) 35 κρεβατιών για τη ρωσική πρωτεύουσα, στην οποία κατοικούν 10 εκατομμύρια άνθρωποι", όπως κατήγγειλε.


24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...