Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Προσωπικό ασφαλείας στα νοσοκομεία την Τετάρτη – Απεργούν ήδη οι γιατροί του ΙΚΑ



Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα γίνονται δεκτά την Τετάρτη στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί μετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με προσωπικό ασφαλείας ήδη τα νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την προσεχή Τετάρτη λαμβάνουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), οι γιατροί νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και περιφερειακών ιατρείων απεργούν, απαιτώντας «τέλος στον κατήφορο και την απαξίωση του ΕΣΥ, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής».

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους του υγειονομικούς να αντισταθούν στην «ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους και την απαξίωση του ΕΣΥ».

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα και τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 48ωρες απεργίες, 13-14 Δεκεμβρίου και στις 16-17 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το προσωπικό του ΙΚΑ αναμένεται να λάβει μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη απεργούν και οι 14.500 οδοντίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία. Το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε συμμετοχή, εκφράζοντας, την αγανάκτησή του για την «παντελή έλλειψη του κοινωνικού κράτους» και τα νέα φορολογικά μέτρα.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
newsit

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

      Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...