Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πληθώρα προβολών και δράσεων

Πληθώρα προβολών και δράσεων
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα (Δευτέρα) όλες οι δραστηριότητες του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 10ης Camera Zizanio.
Σφύζει από ζωή το 13ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και η 10η Camera Zizanio
Στον Απόλλωνα προβάλλονται κατά σειρά από τις 17:30 οι ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος του Φεστιβάλ: Χαβιάρι (Ρουμανία), O Λύκος που έγινε Βοσκός (Ισραήλ), Κόνι (Ολλανδία), O Σκίουρος και το Χελιδόνι (Ολλανδία), Κάρλα και Γιόνας (Δανία), Ρίτα (Ιταλία), O Ανώνυμος (Γαλλία) και Tο Τραγουδάκι μου (Ιράν), ενώ νωρίτερα (15:45) προβάλλεται η πρώτη ταινία του αφιερώματος στον βουλγάρικο κινηματογράφο Αναζητείται Σύζυγος για τη Μαμά.

Στο συνεδριακό κέντρο της νομαρχίας ξεκινά στις 10:30 το πρωί το διαγωνιστικό πρόγραμμα του ευρωπαϊκού τμήματος της Camera Zizanio (το ελληνικό τμήμα ολοκληρώθηκε χθες). Στον ίδιο χώρο στις 11:00 ξεκινούν τα κινηματογραφικά εργαστήρια των Νίκου Θεοδοσίου (Daily News) και Kálmán Czibolya & Adrienn Bodor (σκηνοθεσία).

Την ίδια ώρα θα λειτουργούν σε διάφορους χώρους και τα άλλα κινηματογραφικά εργαστήρια: στην αίθουσα του Νεανικού Πλάνου Χρήστος Σαντατσόγλου & Γιώργος Κουρμούζας (μοντάζ), στο Κέντρο Επιμόρφωσης Ενηλίκων Δαμιανός Βογανάτσης (σκηνοθεσία), ΤΕΙ Laughlan Ough & Ed Bowes (Φωτογραφία), Δημοτική Αγορά Κώστας Κατράκης & Τάσος Ζέρβας (3D Animation).

Εκτός από τα κινηματογραφικά, ξεκινούν από σήμερα στις 11:00 και άλλα εργαστήρια μάθησης και δημιουργικής συμμετοχής. Στη Δημοτική Αγορά η κατασκευή κοστουμιών από ανακυκλώσιμα υλικά με την Chusa Lanzuela-Miss Lata, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πύργου το πολυφωνικό τραγούδι με τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη και στην αίθουσα του Νεανικού Πλάνου οι εφαρμογές διαδραστικής μάθησης με την Σοφία Μαντουβάλου και τον Αρίσταρχο Παπαδανιήλ της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης (08:30 πμ) και μαύρο θέατρο με Στάθη Μαρκόπουλο (17:00).

Σημειώνεται ότι όλα τα εργαστήρια πλην των δυο τελευταίων θα λειτουργήσουν όλη την εβδομάδα και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους θα παρουσιαστούν στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ το ερχόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

Επίσης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος θα επισκεφτεί τα λύκεια Λάλα και Βουνάργου και θα μιλήσει με μαθητές και καθηγητές για τη σχέση της λογοτεχνίας με τον κινηματογράφο. Στο σταφιδεργοσδτάσιο ΑΣΟ λειτουργεί (11:00-14:00 & 18:00-20:00)  η ομαδική έκθεση των 8 νέων καλλιτεχνών από την Ηλεία και τη Μεσσηνία που εκθέτουν έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, installations και κοσμήματος.

Ακόμη, ανοικτή όλες τις ώρες της ημέρας είναι στο φουαγιέ του θεάτρου Απόλλων η έκθεση αφίσας της ΙΒΒΥ (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα), ενώ συνεχίζονται σε διάφορα σχολεία οι περιοδεύουσες εργοβιογραφικές εκθέσεις των Νίκου Εγγονόπουλου, Κωστή Παλαμά και Άγγελου Σικελιανού, που έχει παραχωρήσει το ΕΚΕΒΙ στο Φεστιβάλ.

Τέλος στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθήματα στο σκοτάδι, θα συνεχιστούν για 2η εβδομάδα οι προβολές των εκτός διαγωνισμού ταινιών για τους μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στον Απόλλωνα, το Ciné –Cinema (Αμαλιάδα), το Ciné-Άστρον (Λεχαινά), το δημοτικό σχολείο Ζαχάρως και στο Κουρβισάνειο Γαστούνη (Γαστούνη) και ώρες 09:00-11:00 & 11:00-13:00.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...