Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Τα εγκαίνια της γέφυρας Βαρθολομιού

Τα εγκαίνια της γέφυρας Βαρθολομιού
Δύο στιγμιότυπα από την τελετή των εγκαινίων της νέας γέφυρας Βαρθολομιού.

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στις 12 το μεσημέρι τα εγκαίνια της νέας γέφυρας του ποταμού Πηνειού στην είσοδο του Βαρθολομιού από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας...
...Τάσο Αποστολόπουλο, τον νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα και τον δήμαρχο Χρήστο Βρυώνη.

Προεξάρχοντος του επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου τελέστηκε ο αγιασμός, για να ακολουθήσει αμέσως μετά χαιρετισμός του κ. Αποστολόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι εγκαινιάζεται ένα έργο καθαρά αναπτυξιακό που θα δώσει πνοή στην περιοχή και θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο κ. Καφύρας ακολούθως, αναφέρθηκε κυρίως στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, τονίζοντας: «Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζω ένα σημαντικό έργο για την περιοχή και το νομό μας, το έργο της κατασκευής της νέας γέφυρας Βαρθολομιού μήκους 122 μ και δαπάνης 1.950.000 ευρώ με την χρηματοδότηση να γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας μέσω της ΣΑΝΑ 014/3 και συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΤΑ κατά 75%. Η υπογραφή σύμβασης έγινε στις 29-03-2007 με συνολικό κόστος 1.600.000 ευρώ».

Η γέφυρα, με βάση την περιγραφή που έκανε ο νομάρχης, έχει συνολικό μήκος 122,16 μ και έχει τρία ανοίγματα εκ των οποίων το πρώτο έχει μήκος 38,25 μ, το δεύτερο (μεσαίο) έχει μήκος 45,64 μ και το τρίτο έχει μήκος 38,27μ. Το συνολικό πλάτος της γέφυρας είναι ίσο με 11,20 μ όπου περιλαμβάνονται πλάτος οδοστρώματος 8,20 μ (με δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,75μ η κάθε μία και ρείθρα πλάτους 0,35 μ το κάθε ένα), πεζοδρόμιο και στις δύο πλευρές τις γέφυρας πλάτους 1,50 μ και στηθαίο ασφαλείας.

Στον χαιρετισμό του, ακολούθως, ο δήμαρχος κ. Βρυώνης, τόνισε ότι το έργο αυτό ήταν ένα όνειρο ζωής για τους κατοίκους του Βαρθολομιού και προηγήθηκαν πολυετείς αγώνες των δημοτικών αρχών που οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα.

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο βουλευτής Τάκης Δημητρουλόπουλος, οι αντινομάρχες Ευγένιος Μπαλκάμος και Αντώνης Καράμπελας, ο πρώην δήμαρχος Βαρθολομιού κ. Στέφανος Αδαός, οι νέοι δήμαρχοι Πηνειού Αλέξης Καστρινός και Ανδραβίδας-Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης, οι δήμαρχοι Λεχαινών Νίκος Κουλούρης και Τραγανού Βασίλης Κασσιανός, εκπρόσωποι φορέων και αρκετοί πολίτες.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...