ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Άκυρη η εκλογή του πρώην αντιδημάρχου Σπύρου Μπηλιώνη

Άκυρη η εκλογή του πρώην αντιδημάρχου Σπύρου Μπηλιώνη
Ένας στενός συνεργάτης του Πανταζή Χρονόπουλου και δημοτικός σύμβουλος, ο Σπύρος Μπηλιώνης, είχε κώλυμα εκλογιμότητας όταν ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί των δημοτικών εκλογών...
... στις 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο μετά από ένσταση που κατέθεσαν δύο πολίτες της Ζαχάρως.

Το κώλυμα, σύμφωνα με το Δικαστήριο, συνίσταται στο ότι ο Σπύρος Μπηλιώνης είναι μέτοχος με μικρό ποσοστό σε τεχνική εταιρία συγγενικών του προσώπων που ανελάμβανε έργα για λογαριασμό του δήμου Ζαχάρως.

Το Δικαστήριο δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του κ. Μπηλιώνη πως είχε παραχωρήσει τις μετοχές του πολύ καιρό πριν την ανακήρυξη των συνδυασμών, ούτε πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η εν λόγω εταιρία δεν είχε σε εξέλιξη έργα που είχε αναλάβει από το δήμο.

Συγκεκριμένα η απόφαση 350/2010 αναφέρει πως «...κατά το χρόνο που ανακηρύχθηκε ο καθ' ου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (23-10-2010), συνέτρεχε στο πρόσωπό του το κώλυμα εκλογιμότητας του άρθρου 29 παρ. 3 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων,

διότι είναι μέτοχος κεφαλαιουχικής εταιρίας με ποσοστό συμμετοχής άνω του πέντε τοις εκατό (5%), του συνολικού κεφαλαίου της εταιρίας, η οποία συνδεόταν συμβατικώς εμμέσως με το δήμο Ζαχάρως με εκκρεμείς συμβάσεις εκτέλεσης δημοτικών έργων,

ύψους άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ετησίως και πρέπει, για αυτό το λόγο που προβάλλεται βασίμως, να ακυρωθεί η 162/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηλείας,

καθ΄ ο μέρος με αυτήν ανακηρύχθηκε ο καθ΄ ου τακτικός δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Δυναμική Πρωτοβουλία», ο οποίος ανακηρύχθηκε επιτυχών συνδυασμός κατ' αποδοχή ως βάσιμης της κρινόμενης ένστασης».

Ο κ. Μπηλιώνης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός του απέναντι στην απόφαση αυτή.

(του Γιάννη Σπυρούνη, για την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: