Στάχτη οι κόποι μιας ζωής...


Το έχτισαν με κόπους και με βάσανα. Μαζεύοντας τα χρήματα στερούμενοι κάθε άλλη χαρά στη ζωή τους, για να απολαύσουν στο τέλος το δικό τους σπίτι. 
Ένα σπίτι που τα ξημερώματα έγινε στάχτη, μόλις μια ημέρα πριν μετακομίσουν σε αυτό.

Η Μαρία Διονυσοπούλου, η κόρη, ο γιος και τα δυο εγγόνια της, πέρασαν...
... από την ευτυχία ξανά στη δυστυχία με μια σπίθα, που από τις ενδείξεις που υπάρχουν δεν άναψε μόνη της, αλλά κάποιος έβαλε το χέρι του.
Στη Μυρτιά Ηλείας, η οικογένεια της κας Διονυσοπούλου έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές. Πριν τρία χρόνια η άλλη κόρη της Μαρίας, στο ίδιο χωριό, είδε και αυτή το σπίτι της να χάνεται μέσα στις φλόγες. Τότε ήταν βραχυκύκλωμα.

Τώρα όλοι κάνουν λόγο για εμπρησμό, αφού βρήκαν κομμένο το συρματόπλεγμα της περίφραξης του σπιτιού και ένα μαδέρι ακουμπισμένο στον τοίχο κάτω από το παράθυρο του μπάνιου. Το μόνο που είχε μείνει να τοποθετηθεί για να μπει η οικογένεια στο καινούργιο της σπίτι, την Κυριακή.

Μια στιγμή που τελικά δεν ήρθε, παρά τη μεγάλη προσμονή. Όλα τα πράγματά της η οικογένεια τα είχε μεταφέρει στο νέο σπίτι από την παλιά χαμοκέλα, που πέρυσι ο ανεμοστρόβιλος είχε παρασύρει τη σκεπή και οι σεισμοί είχαν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους πάνω της. Ρούχα, ψυγείο, οικιακά σκεύη, κρεβάτια, στρώματα, έπιπλα, όλα έγιναν στάχτη, αφού τίποτα δεν γλίτωσε από την πυρκαγιά.

Η Μαρία Διονυσοπούλου στερήθηκε μια ζωή, κάνοντας όποια δουλειά μπορούσε, για να μαζέψει τα λεφτά που χρειάζονταν για να χτίσει αυτό το σπίτι. Όχι πολυτέλειες και μεγάλα πράγματα, αλλά δυο δωμάτια και ένα σαλόνι με την κουζίνα μέσα, για να ζήσει αυτή και η οικογενειά της με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Τώρα η κα Μαρία λέει πως δεν έχει πια άλλα κουράγια...
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ