Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Λουκάς Τζανής για όλα θα έχουν γνώση οι Δημότες

Η επιλογή του κλειστού Γυμναστηρίου ‘’Π. Νικολαΐδης’’ ως χώρος της επίσημης ανάληψης καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής του Λουκά Τζανή, σηματοδοτεί και μια νέα αντίληψη σχέσης με τον πολίτη.

Η μέχρι τώρα κρατούσα άποψη για μια τυπική τελετή ‘’μεταξύ συγγενών και φίλων’’ είναι ξένη για το νέο δήμαρχο.

Τίποτα, πλέον δεν μπορεί να γίνεται ‘’ερήμην’’ των πολιτών , των ανθρώπων που έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν πως αυτός που έχει ταχθεί με την ψήφο τους να διοικήσει τον δήμο, με μοναδικό στόχο την καλυτέρευση της ζωής και της καθημερινότητας τους, δρα και κινείται καθημερινά.

Μια ατμόσφαιρα γιορτής και προσμονής υπήρχε διάχυτη και, ας σημειωθεί οι Δημότες προσήλθαν στη μεγάλη γιορτή του Δήμου, με κάθε μέσον.

Είδαμε πούλμαν, ανθρώπους με τα πόδια, με τα λεωφορεία και τα ποδήλατα.
Όλοι οι Δημότες έδωσαν το παρόν.

Σε λίγη ώρα είχε καταλειφθεί ασφυκτικά ο αγωνιστικός χώρος, αλλά και οι εξέδρες του γηπέδου.
Στην τελετή χοροστάτησαν: Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες κκ Αλέξιος και Σεραφείμ, της Νίκαιας και του Πειραιά αντίστοιχα, αφού πλέον ο Νέος Δήμος έχει την ευλογία δύο Μητροπολιτών.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των άλλων και: οΥπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων & Ναυτιλίας κ. Γιάννης Διαμαντιδης, ο Α΄Αντιπρόεδρος της βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης, οι Βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Τραγάκης, Τάσος Νεράτζης, Γιώργος Ανατολάκης, Δημήτρης Καρύδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Παντελής Ζουμπουλης, ο Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου, τέως Νομάρχης Πειραιά κ. Χρήστος Φωτίου, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Λάλος Κανέλλος και Γιάννης Κουράκος, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ Δημήτρης Σαράφογλου, Γιώργος Αραβιάδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου κ. Παν. Λεοντιάδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου κ. Επαμεινώνδας Σαρανταένας,

Στο νέο διαφορετικό μήκος κύματος και η καθιερωμένη ομιλία του νέου δημάρχου Λουκά Τζανή, που πέρα από την ανάγκη της συμμετοχής όλων των πολιτών για ένα σύγχρονο και ισχυρό δήμο που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες, έβαζε και τους άξονες της νέας προσπάθειας.

Ανάπτυξη, δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αναξιοπαθέντες, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, υλοποίηση έργων και υποδομών, πράσινη ανάπτυξη, μερικά από τα σημεία των δεσμεύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τεράστια ευθύνη Τζανή, ως πρώτου δημάρχου του νέου Καλλικρατικού δήμου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Στα πλαίσια αυτής της ‘’άλλης’’ νέας , θαρραλέας και ειλικρινούς αντίληψης ο νέος δήμαρχος δεν δίστασε να γίνει δυσάρεστος.

‘’Οι δημοτικές αρχές που πέρασαν από το δημαρχιακό θώκο κατάφεραν να μας παραδώσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Σας μιλώ ειλικρινά και σας λέω ότι, ούτε εγώ, αυτήν την ώρα , δεν είμαι σε θέση να σας την περιγράψω, αφού δεν την γνωρίζω στην ολότητα της.
Οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι θα παραλάβουμε έναν Δήμο με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι μια λυπηρή παρακαταθήκη για την επομένη μέρα.
Έχουμε μια τεράστια διασπορά και διόγκωση υπηρεσιών που παρ’ όλα αυτά είναι και αναποτελεσματικές.

Έχουμε ένα σπάταλο σύστημα οικονομικής διαχείρισης, χωρίς δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου.
Έχουμε έξοδα χωρίς στρατηγική και χωρίς σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη για τους δημότες και τον λαό μας.

Διαθέτουμε άναρχα και ανορθόδοξα κατανεμημένο προσωπικό σε σχέση με τις ανάγκες του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα έχουμε υπηρεσίες, με ελλιπές δυναμικό.

Παραλαμβάνουμε έναν Δήμο χωρίς πιστοληπτική ικανότητα απέναντι στους προμηθευτές του, και αφερέγγυο στους συμπατριώτες μας εμπόρους και επιχειρηματίες’’.

Η πολιτική ηγεσία του Δήμου θα στέκεται με αγάπη στα προβλήματα των πολιτών, θα είναι υπηρέτης της κοινωνίας και πάντοτε στην υπηρεσία του πολίτη με σεμνότητα, υπευθυνότητα και εργατικότητα’’.

Οι ευχαριστίες προς όλους, έκλεισαν την πρώτη επίσημη ομιλία του νέου δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και άνοιξαν ένα νέο ελπιδοφόρο κεφάλαιο για τον νέο δήμο και τους πολίτες του.

Ελένη Κανατσέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...