«Προσβολή στο θεό και την ανθρωπότητα»

Ο Πάπας καταδικάζει την επίθεση στην Αίγυπτο

Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος καταδίκασε σήμερα «τη δειλή πράξη» των δραστών της επίθεσης εναντίον εκκλησίας Κοπτών στην Αλεξάνδρεια, με είκοσι έναν νεκρούς.
«Με μεγάλη θλίψη έμαθα για την σοβαρή επίθεση εναντίον της κοπτικής χριστιανικής κοινότητας», δήλωσε μετά τη λειτουργία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Η ενέργεια αυτή όπως και εκείνη της τοποθέτησης βομβών στα σπίτια χριστιανών στο Ιράκ ώστε να αναγκαστούν να τα εγκαταλείψουν, προσβάλλει τον Θεό και όλη την ανθρωπότητα», επισήμανε και πρόσθεσε: «απέναντι σε αυτή την στρατηγική της βίας με στόχο χριστιανούς και επιπτώσεις σε όλους τους λαούς, προσεύχομαι για τα θύματα και τους συγγενείς τους».

Την επίθεση καταδίκασε η ηγεσία του Λιβάνου ενώ συλλυπητήριο τηλεγράφημα έστειλε στον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ ο πρόεδρος του λιβανικού κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν λόγια καταδίκης που να εκφράζουν την οργή και την θλίψη για το τρομοκρατικό έγκλημα. Η σιιτική οργάνωση ισχυρίζεται πως η επίθεση αυτή «είναι ένα σημείο των επικίνδυνων συνωμοσιών με στόχο τις διαφορετικές θρησκείες σε περισσότερες από μια αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, οι οποίες εξυπηρετούν το σιωνιστικό σχέδιο στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και το αμερικανικό σχέδιο κατακερματισμού των αραβικών και ισλαμικών χωρών».

Οι αιγυπτιακές αρχές επέβαλαν σήμερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας γύρω από εκκλησίες σε όλη τη χώρα. Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών περισσότεροι βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί και πράκτορες έχουν αναπτυχθεί και σημεία ελέγχου έχουν στηθεί σε όλες τις επαρχίες. Επίσης απαγορεύεται να σταθμεύουν αυτοκίνητα κοντά σε εκκλησίες.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως εκατοντάδες ύποπτοι έχουν συλληφθεί.

Με εντολή του υπουργείου Παιδείας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων σε σχολεία και πανεπιστήμια.
newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ