Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Υπεράσπιση: Πλάνες και υπερβολές οι κατηγορίες κατά του 55χρονου...


Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου συνεχίζεται η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πύργου, για την υπόθεση της γνωστής ανθρωποκτονίας του 34χρονου δασοπυροσβέστη Βασιλείου Γκότση από την ευρύτερη...
...περιοχή του Δήμου Φαρρών Αχαΐας, με φερόμενο ως δράστη του συγκεκριμένου εγκλήματος έναν 55χρονο κτηνοτρόφο.

Η χθεσινή μέρα ξεκίνησε με την αγόρευση του ενός εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου, του Παναγιώτη Αθανασακόπουλου δικηγόρου Αθηνών. Ο δεύτερος συνήγορος Νικόλαος Καρπέτας ήταν απών, λόγω ασθένειάς του, οπότε και θα αγορεύσει σε επόμενη συνεδρίαση.

Η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης ήταν πολύωρη. Χαρακτήρισε αναληθείς και αβάσιμες όλες τις κατηγορίες που ενοχοποιούν τον κατηγορούμενο και γενικά ελλιπή τα στοιχεία που τον στοχοποιούν. Τόνισε, ότι, δεν μπορούν να στηρίζονται σε ενδείξεις που γίνονται αποδείξεις, ούτε σε αστείους λόγους και υποθέσεις.
Χαρακτήρισε πλάνες και υπερβολές τα στοιχεία που επικαλέστηκαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής στην αγόρευσή τους, για να αποδείξουν ότι το έγκλημα το τέλεσε ο κατηγορούμενος. Ήταν -όπως είπε- μόνο για να δημιουργήσουν εύκολες εντυπώσεις στο ακροατήριο, στηρίζοντας το συμβάν μόνο σε πιθανότητες ώστε να γίνεται διαστροφή της αλήθειας, κάτι που θεμελίωσε η Πολιτική Αγωγή στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

Συνεχίζοντας, έκανε αναφορά στις τρεις αναπόδεικτες -κατά την υπεράσπιση πάντα- εκδοχές του θανάτου του δασοπυροσβέστη, δηλαδή, την πρώτη του ατυχήματος, την δεύτερη της αυτοχειρίας και την τρίτη και αβέβαιη της ανθρωποκτονίας. Τόνισε, ότι οι προανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών παρανόμησαν, γιατί παραβίασαν βασικές θεσμικές διατάξεις σχετικά με τα όρια δικαιοδοσίας τους που είχαν κατά την ανακριτική διαδικασία, τα οποία όρια και ξεπέρασαν κάνοντας κατάχρηση εξουσίας.

Και αυτό, διότι, ασκώντας ψυχολογική βία έγινε εκείνη η άτυχη κατάθεση από το ανήλικο τότε κορίτσι, προκειμένου να του δημιουργήσουν συναισθήματα φόβου, ώστε να του αποσπάσουν μια κατάθεση όπως εκείνοι ήθελαν. Και στο τέλος αυτό έγινε και έτσι κατηγορήθηκε ο πατέρας της. Θεωρεί κατασκευασμένο το κατηγορητήριο από αναρμόδια όργανα, που δεν ήταν ούτε από εισαγγελικές, ούτε από αστυνομικές αρχές.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη συσχέτιση αυτής της υπόθεσης, με εκείνη των κυνηγών της περιοχής του Αγρινίου, θεωρώντας ότι προκαλεί δικαστική πλάνη. Δεν αποκλείει την περίπτωση θανάτου του θύματος σε αυτοχειρία, αφού όπως υποστηρίζει, ότι κάποιες ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες δεν την αποκλείουν.

Δήλωσε, ότι δεν υπήρξαν ποτέ κίνητρα από τον πελάτη του, ώστε να έχει λόγους να σκοτώσει το θύμα. Δεν είναι δυνατόν να του καταλογίζουν τόσο βαριές ευθύνες, και να τον κατηγορούν, μόνο και μόνο γιατί η αγροικία του ήταν στο σημείο που έγινε το συμβάν, ή γιατί είχε μπιτόνια με βενζίνη. Άλλωστε δεν ήταν ο μόνος αγρότης που χρησιμοποιούσε βενζίνη για τα μηχανήματά του, όπως αλυσοπρίονα κλπ.

Θεωρεί σενάρια και πρωτοφανείς μυθοπλασίες γεγονότων, καθώς και παράτυπες, όλες τις ενέργειες των ανακριτικών υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών. Τέλος, δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν ένας αθώος άνθρωπος να χρεώνεται τέτοιες κατασκευασμένες κατηγορίες και να οδηγείται αδίκως στη φυλακή.

Η υπόθεση κλείνει σήμερα τέσσερις μήνες στο Δικαστήριο (άρχισε στις 19 Οκτωβρίου 2010) και κατά την μακρά ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν συνολικά 55 μάρτυρες. Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μεϊδάνης έχει κάνει την πρότασή του καταθέτοντας το συμπέρασμα ότι όλες οι υποψίες στρέφονται κατά του κατηγορουμένου.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...