Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

iliatora.gr | Αναδάσωση στον Καϊάφα«Έχουμε σχέδιο για το περιβάλλον»


Μια ακόμα αναδάσωση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, αυτή τη φορά στην περιοχή του Καϊάφα. Μέσα σε λίγη ώρα οι εθελοντές κατάφεραν να φυτέψουν 3000 δεντράκια κουκουναριάς, σε μια έκταση πενήντα στρεμμάτων. Αισιόδοξο το μήνυμα και από...
... την ίδια τη φύση που έχει αρχίσει να επουλώνει τις πληγές της από μόνη της, αφού η φυσική αναβλάστηση είναι έντονη στην ευρύτερη περιοχή, με εκατοντάδες μικρά πεύκα να αναπτύσσονται.
Οι εθελοντές, από διάφορους συλλόγους και φορείς, ήταν αυτοί που σήκωσαν στις πλάτες τους άλλη μια αναδάσωση στο νομό. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου, μαζί με αυτούς της Ζαχάρως, Κρεστένων και της Ολυμπίας, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, αλλά και τους θηροφύλακες, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, το προσωπικό του Δασαρχείου Ολυμπίας, η Φιλοζωϊκή ΜΚΟ Rommel, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρέστενας και πολλοί άλλοι ήταν παρόντες στην προσπάθεια αυτή.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για θέματα δασών Θάνος Μωραΐτης τόνισε πως το ΥΠΕΚΑ έχει καταλήξει σε σχέδιο δράσης για το σπάνιο οικοσύστημα του Καϊάφα. Παράλληλα επισήμανε πως η δημιουργία δασικών χαρτών αποτελεί βασική προτεραιότητα για το υπουργείο και πολύ σύντομα θα αναρτηθεί τέτοιος χάρτης και στην Ηλεία, με στόχο το «μεγάλο πάρτι στα δάση» να τελειώσει. Για την Ηλεία είπε πως υπάρχουν μελέτες αναδάσωσης που θα στηριχθούν οικονομικά από το ΥΠΕΚΑ . Ο κ. Μωραΐτης τόνισε πως οι αναδασώσεις σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους 16 μήνες αποτελούν έναν μεγάλο στόχο του υπουργείου.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Κουτσούκος αναφέρθηκε στα όσα έχουν προτείνει και προωθήσει ως προτάσεις για το περιβάλλον μετά την καταστροφή του 2007 τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές της Ηλείας, αλλά και στους δασικούς χάρτες που σε λίγο καιρό θα αποτελούν πραγματικότητα.

«Δεν αρκούν οι νόμοι και οι πολιτικές στα χαρτιά» είπε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ζητώντας ενεργές πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της Ηλείας και πάνω σε αυτό μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως όλοι έτσι και Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος εξήρε τη συμμετοχή των εθελοντών και τόνισε πως έχει καταρτιστεί πρόγραμμα αναδασώσεων σε όλη την περιοχή με τη συμβολή των δύο κρατικών φυτωρίων που υπάρχουν σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, που θα στηριχθούν από το ΥΠΕΚΑ.
iliatora.gr
Δείτε αποσπάσματα των δηλώσεων στο βίντεο που ακολουθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...