Το Δίκτυο & η Τροχαία Αμαλιάδας - Αύριο η νέα συνάντηση των μελών


Το Δίκτυο & η Τροχαία Αμαλιάδας - Αύριο η νέα συνάντηση των μελών
Ο αστυνομικός υποδιευθυντής και διοικητής της Τροχαίας Αμαλιάδας Γιώργος Τσεριώνης και ο ανθυπαστυνόμος Γιάννης Ανδρικόπουλος απάντησαν στις ερωτήσεις των μελών του Δικτύου
Στο γνώριμο σημείο συνάντησης των μελών και φίλων του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών, στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα η νέα συνάντηση του Δικτύου, όπου...
... και θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

-Εξελίξεις στο δήμο Ήλιδας σχετικά με το θέμα εκλογής του Συμπαραστάτη του δημότη.

-Εξελίξεις στο δήμο Ήλιδας σχετικά με το θέμα συγκρότησης δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της τοπικής κοινωνίας.

-Αποτίμηση πάρτυ και εσπερίδας.

-Πρόσκληση σε εκδηλώσεις άλλων φορέων (ομιλητές σε διάφορα θέματα).

-15λεπτο του επισκέπτη.

-Free Press --> Book: ο “αφυπνισμένος” πολίτης.

-Επόμενες δράσεις.

Συζήτηση μελών του Δικτύου με την Τροχαία Αμαλιάδας

Μέλη του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών, συναντήθηκαν την Τρίτη με τον διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αμαλιάδας Γιώργο Τσεριώνη, στο πλαίσιο των επαφών του Δικτύου με τις Αρχές για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων που έχουν για συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη στην πόλη.

Τέτοια ζητήματα είναι:
Πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, δρόμοι, διαβάσεις πεζών, αφισορύπανση, τραπεζοκαθίσματα, παιδικές χαρές, πλατείες, θέσεις parking, κ.λ.π.

Αυτό που κατέστη σαφές από τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, ήταν ότι η Τροχαία έχει το ρόλο της επιβολής προστίμων επί παραβάσεων αφού έχει υπάρξει κάποια καταγγελία ή αν διαπιστωθεί επιτόπου από τους τροχονόμους. Η Τροχαία Αμαλιάδας με το προσωπικό που διαθέτει και δεδομένου ότι καλύπτει και την εθνική οδό έχει περιορισμένες δυνατότητες να λύσει καθημερινά προβλήματα μέσα στην πόλη και να την απαλλάξει από την καθημερινή αναρχία που επικρατεί όταν ο κάθε πολίτης πράττει κατά βούληση παρκάροντας σε πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών και ποδηλατόδρομους. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των προβλημάτων θα μπορούσε να επιλυθεί με τη λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας, η οποία όμως δεν έχει τη στελέχωση που χρειάζεται (όπως είχε δηλώσει παλιότερα στο Δίκτυο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  του δήμου Ήλιδας κ. Παπαδόπουλος) ώστε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο κ. Τσεριώνης αναφέρθηκε σε προηγούμενες πρωτοβουλίες της Τροχαίας για την ενημέρωση των πολιτών και ειδικότερα των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας (Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για μαθητές, 11-17/10/2010) και συζητήθηκε το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο εκπρόσωπος του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών Σπύρος Ζαφειρόπουλος δήλωσε στο iliatora.gr:

"Η συνάντησή μας με το διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αμαλιάδας ήταν διαφωτιστική. Τα δεδομένα όπως μας τέθηκαν δεν είναι και τόσο αισιόδοξα ώστε να προσδοκούμε μια άμεση και ριζική αλλαγή στην καθημερινότητα του πολίτη στην Αμαλιάδα με την παρέμβαση των αρχών. Τα συμπεράσματα της σημερινής ημέρας θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση του Δικτύου ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις μας."
iliatota.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ