ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Αναγκαιότητα να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την περαίωση των αγροτών


Παρά τις προφορικές δεσμεύσεις του Υφυπουργού Οικονομικών, το αρμόδιο Υπουργείο δεν ξεκαθαρίζει ότι η διαδικασία της περαίωσης δεν αφορά τους αγρότες υπό κανονικό καθεστώς. 

Για το θέμα αυτό ο κ. Κατρίνης ζήτησε διευκρινίσεις  από τον Υφυπουργό  Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελά, καθώς το ζήτημα αυτό αφορά  πολλούς αγρότες  και του Νομού  μας και οι  οποίοι, όπως και αυτοί που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς δεν θεωρούνται έμποροι, πραγματοποιούν πωλήσεις μόνο για τα προϊόντα, τα οποία παράγουν, γι’ αυτό εκδίδουν τιμολόγια και κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν πρέπει να υπαχθούν στο καθεστώς της περαίωσης.

Το  πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο  της προσπάθειας αντιμετώπισης  παλιών συσσωρευμένων φορολογικών  εκκρεμοτήτων των επιχειρήσεων, καθώς  και της ενίσχυσης της αμοιβαίας  εμπιστοσύνης μεταξύ των φορολογουμένων και της φορολογικής διοίκησης, θεσπίστηκαν οι διατάξεις των άρθρων 1 έως 13 του Ν. 38888/2010 με τις οποίες καθορίζεται μεταξύ άλλων ειδικός προαιρετικού χαρακτήρα τρόπος επίλυσης των φορολογικών διαφορών που προέκυψαν από τις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις με σκοπό την κατάργησή τους.

Ειδικότερα  στην ανωτέρω διαδικασία περαίωσης υπάγονται οι ανέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και λοιπών φορολογικών αντικειμένων επιτηδευματιών, χρήσεων μέχρι και 2009, εκτός ορισμένων περιπτώσεων που εξαιρούνται εκ του νόμου, όπως π.χ. οι υποθέσεις των αγροτών του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 του Κώδικα Φ.Π.Α.- Ν. 2859/2000-. Αντίθετα, υπάγονται στη διαδικασία της περαίωσης, θεωρούμενοι επιτηδευματίες, οι αγρότες που έχουν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. ανεξάρτητα από την κατηγορία των τηρούμενων βιβλίων. 

Σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από τα παραπάνω η  υπαγωγή στη ρύθμιση της περαίωσης  είναι προαιρετική και συνεπώς  όποιος από τους υπαγόμενους επιτηδευματίες δεν επιθυμεί να υπαχθεί στη ρύθμιση  αυτή δύναται να μην αποδεχθεί  το οικείο εκκαθαριστικό σημείωμα, οπότε οι ανέλεγκτες υποθέσεις του παραμένουν εκκρεμείς και έχουν εφαρμογή οι ισχύουσες γενικές διατάξεις.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: