Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Nέα γρίπη: Ακόμα τρεις νεκροί


Τρεις άνθρωποι προσετέθησαν στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων από τη νέα γρίπη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 51.
Μέσα σε μία μόνο εβδομάδα οι θάνατοι από τη νέα γρίπη έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, ενώ αυξάνονται εκθετικά και οι εισαγωγές ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας.

Οι Έλληνες  επιστήμονες από την αρχή της  εμφάνισης της εφετινής γρίπης είχαν  επισημάνει την ύπουλη συμπεριφορά  της γρίπης Α(Η1Ν1). Αποδείχθηκε από τον αριθμό των θανάτων –μέσα σε είκοσι επτά ημέρες καταγράφηκαν 51 θάνατοι- αλλά και από τον αριθμό των εισαγωγών στις ΜΕΘ -193 εισαγωγές μέσα σε διάστημα ενάμισι μήνα, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχαν νοσηλευτεί συνολικά 291 άνθρωποι-  ότι ήταν βάσιμες οι ανησυχίες τους.

Η ανεπαρκής  εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού  –μόλις το 5,7% του πληθυσμού έλαβε  εφέτος το αντιγριπικό εμβόλιο-  ακόμη και των ατόμων που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των θυμάτων της γρίπης κανείς δεν ήταν εμβολιασμένος.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...