Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Δραπέτευσαν βασανιστές-αστυνομικοί στην Αλεξάνδρεια




Δύο Αιγύπτιοι αστυνομικοί που κατηγορούνται για βασανισμό μέχρι θανάτου ενός ακτιβιστή κατά της διαφθοράς, του οποίου η ...
υπόθεση έγινε διάσημη από τους "ακτιβιστές του Διαδικτύου", δραπέτευσαν από τη φυλακή στην Αλεξάνδρεια, δήλωσαν σήμερα η ασφάλεια και νομικές πηγές.

Μια από τις κινητήριες δυνάμεις που οδήγησαν στις μαζικές διαδηλώσεις για την απομάκρυνση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ήταν μια ομάδα στο Facebook που έχει συσταθεί από τους εξοργισμένους ακτιβιστές για το θάνατο του Χαλέντ Σαΐντ, ο οποίος κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Οι αστυνομικοί παραπέμφθηκαν σε δίκη τον Ιούλιο κατηγορούμενοι για την παράνομη σύλληψη και τον βασανισμό του Σαΐντ, ο οποίος πέθανε στη φυλακή όπου τον κρατούσαν. Οι κρατικές αρχές είχαν ανακοινώσει επίσημα ότι έπαθε ασφυξία μετά τη χρήση ναρκωτικών.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι οι δύο αστυνομικοί δραπέτευσαν από τη φυλακή μαζί με πολλούς άλλους συγκρατούμενούς τους. Οι Αιγύπτιοι λένε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δρουν χωρίς να τιμωρούνται στο πλαίσιο του νόμου για το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει την επ' αόριστον κράτηση και την καταστολή των αντικυβερνητικών δραστηριοτήτων. Η κατάργηση του νόμου αυτού είναι ένα από τα κορυφαία αιτήματα των μαζικών διαμαρτυριών που ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη.

Η κυβέρνηση λέει ότι ο νόμος για το καθεστώς έκτακτης ανάγκης έχει στόχο την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και της τρομοκρατίας.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...