Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Διαρροή ραδιενέργειας στην Ιαπωνία - Στο Τόκιο κατευθύνεται το νέφος - Εκρήξεις σε αντιδραστήρες


- Διαρροή ραδιενεργών υγρών και ατμών στην περιοχή της Φουκουσίμα
- Απαγόρευση πτήσεων πάνω από τις μολυσμένες με ραδιενέργεια περιοχές
- “Ψυχραιμία” λέει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός - 'Εστειλε sms σε όλους τους Ιάπωνες

Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος. Οι εκρήξεις στους αντιδραστήρες διαδέχονται ο ένας τον άλλον, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα για το αν είναι πλήρης η ενημέρωση που παρέχουν οι ιαπωνικές αρχές. Οι κάτοικοι ανησυχούν και μέσω τους διαδικτύου ακούνται πλέον φωνές πανικού για ένα σοβαρό πυρηνικό ατύχημα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα Tepco ανακοίνωσε ότι κατασβέσθηκε η φωτιά στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα Νο. 4 , ενώ η πίεση στον αντιδραστήρα Νο. 2 μειώθηκε μετά την έκρηξη.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε από τις ιαπωνικές αρχές ότι η φωτιά οφειλόταν στην ανάφλεξη δεξαμενής χρησιμοποιημένου καυσίμου και ότι ραδιενεργά υλικά απελευθερώθηκαν "απευθείας" στην ατμόσφαιρα.

Οι ιαπωνικές αρχές πληροφόρησαν τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (IAEA) ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας ανά ώρα στον πυρηνικό σταθμό φθάνει μέχρι τα 400 μιλισιβέρτ.

Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η φωτιά στον αντιδραστήρα Νο.4 του πυρηνικού σταθμού προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη υδρογόνου, αναφέρεται στην ανακοίνωση της IAEA.

Η IAEA ενημερώθηκε από τις ιαπωνικές αρχές για την έκρηξη στο κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα Νο. 2, η οποία σημειώθηκε στις 06.20 (τοπική ώρα).
 
Ήταν η τρίτη κατά σειρά έκρηξη, μετά τον σεισμό των 9 βαθμών και το τσουνάμι που εξαφάνισε από τον χάρτη ολόκληρες περιοχές. Το Σάββατο, αλλά και χθες, Δευτέρα, σημειώθηκαν εκρήξεις στους αντιδραστήρες 1 και 3.

Από την έκρηξη καταστράφηκε το περίβλημα του πυρήνα του αντιδραστήρα Νο.2, με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή ραδιενεργών υγρών, αλλά και ραδιενεργού ατμού. Λίγες ώρες πριν τη νέα έκρηξη, η Ιαπωνία είχε ζητήσει επίσημα τη συνδρομή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
 
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, την ώρα που ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο παραδεχόταν ότι, "τώρα τα επίπεδα της ραδιενέργειας στην περιοχή των κατεστραμμένων αντιδραστήρων μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στην ανθρώπινη υγεία".
newsit

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

     Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...