Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

iliatora.gr | Ισόβια στον 55χρονοστον κτηνοτρόφο για τον φόνο του δασοπυροσβέστη (βίντεο)


Ισόβια στον κτηνοτρόφο για τον φόνο του δασοπυροσβέστη (βίντεο)
Η μητέρα του θύματος με τη φωτογραφία του στα χέρια και η αδελφή του ξέσπασαν στο άκουσμα της απόφασης. "Ο άνθρωπός μας δεν γυρίζει πίσω", σχολίασαν...

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το μεσημέρι ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου στον 55χρονο κτηνοτρόφο Δημήτρη Καρύδα από την περιοχή Φαρρών της Αχαΐας για τον φόνο του...
...34χρονου δασοπυροσβέστη Βασιλείου Γκότση.

Ταυτόχρονα, το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Ο κατηγορούμενος μετά την ολοκλήρωση της δίκης οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού προηγουμένως άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Η απόφαση έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους συγγενείς του θύματος που ήταν παρόντες, με χαρακτηριστική φιγούρα την μητέρα του αδικοχαμένου νέου η οποία κρατούσε στα χέρια της την φωτογραφία του 34χρονου γιου της.

"Ο άνθρωπός μας δεν γυρίζει πίσω", είπε η αδελφή του θύματος εκφράζοντας τις ευχαριστίες της οικογένειας προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία που μέσα από την ανάκριση οδήγησε στη σύλληψη του δράστη. «Η απόφαση δικαιώνει τον αγώνα της οικογένειας του Βασίλη Γκότση για την αλήθεια και απαντά στο αίτημα της κοινωνίας για δικαιοσύνη», τόνισε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος.

«Μετά από περίπου πέντε μήνες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης και οι δικαστές, ομοφώνως επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της οικογένειας που από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκαν ότι ο συγγενής τους που βρέθηκε απανθρακωμένος δολοφονήθηκε και δεν ήταν ο θάνατός του αυτοκτονία.

Δυστυχώς, ατυχείς δηλώσεις έβαλαν την διαδικασία σε άλλο μέρος με αποτέλεσμα να καθυστερήσουμε και να φτάσουμε στην καταδικαστική αυτή απόφαση μετά από τρία χρόνια», τόνισε ο έτερος των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Κωνσταντίνος Κρεμμύδας.

«Επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο η ποινή που ο ανθρώπινος νόμος επιφυλάσσει. Επίσης, ο ανθρώπινος νόμος προβλέπει το δικαίωμα που έχει αυτός να κάνει έφεση. Δεν ξέρω κατά πόσο τούτο είναι σύμφωνο με τις επιταγές του ηθικού νόμου, έτσι όπως εμείς ως μέσοι άνθρωποι τον αντιλαμβανόμαστε να ισχύει στην περίπτωση αυτή.

Η απόφαση του δικαστηρίου απάντησε σε βασανιστικά αλλά και κατασκευασμένα ερωτήματα που ταλάνιζαν την οικογένεια του θύματος και οι κύκλοι αυτοί που εμπνεύστηκαν αυτά τα κατασκευασμένα ερωτήματα –εννοώ τα περί αυτοκτονίας- μετά την απόφαση θα πρέπει να αισθάνονται τουλάχιστον άβολα», τόνισε ο επίσης συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Παναγιώτης Κορατζόπουλος.

Εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης, ο δικηγόρος Νικόλαος Καρπέτας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το δικαστήριο εφάρμοσε την προδικασία, έκανε δεκτά όλα τα όσα είχε σχηματοποιήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έτσι το αποτέλεσμα ήταν το συγκεκριμένο. Δεν πείστηκε το δικαστήριο περισσότερο από την ακροαματική διαδικασία όσο από την προδικασία, η οποία χτίστηκε με συγκεκριμένο στόχο.

Προσωπικά είναι απόλυτα βέβαιος ότι ο άνθρωπος είναι αθώος και άδικα είναι στη φυλακή. Μια συγκυρία αρνητικών συμπτώσεων που άρχονται από τις ίδιες τις υπηρεσίες οδήγησαν σ’ αυτό το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι σεβαστή η απόφαση, όμως εμείς προσφύγαμε στο Εφετείο και θα φτάσουμε ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να δικαιωθούμε».
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...